Hozzávalók
- 40 dkg savanykás alma (2 db)
- ½ citrom leve
- 50 g puha vaj
- 1 csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- ½ kk. őrölt kardamom
- 65 g babapiskóta
A panírozáshoz:
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- 2 liter étolaj
A tálaláshoz:
- 3 dl tejföl
- 1 kk. kardamom
- cukor ízlés szerint
- 1 narancs héja
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Közben a citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg a kis darabok. A vajat kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a kardamomot. Reszelünk bele narancshéjat, majd jöhet hozzá a ledarált babapiskóta. Ha elkészültünk, összedolgozzuk a felkockázott almával. Ezután gombócokat formázunk belőle a tenyerünk segítségével. Végül felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Mindegyik gombócot kétszer kell panírozni, ne hagyjuk ki ezt a lépést.
Az olajat közepesen forróra hevítjük, és aranybarnára sütjük benne a gombócokat.
A tálaláshoz a tejfölt elkeverjük a cukorral, majd ízesítjük reszelt narancshéjjal és kardamommal. Ha elkészültek a gombócok, már meg is lehet kóstolni.
Ajánljuk még: