Spenótos lasagne

Gasztro

Spenótos lasagne

Borbás Marcsi fantasztikus húsmentes receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg lasagne tészta

Mártás:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2-3 marék bébispenót
  • 20 dkg pecorino
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 egész tojás

Besamel:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A spenótos töltelék elkészítéséhez egy kevés olajon megpirítunk 2-3 gerezd karikára vágott fokhagymát, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. A spenótleveleket hozzáadjuk a fokhagymás olajhoz és megfonnyasztjuk. Ezután ráöntjük a tejszínt, hozzáadjunk a juhtúrót és a reszelt pecorinót. Rövid idő alatt összeforraljuk, majd félretesszük hűlni. Mikor már nem forró, keverjünk el benne 1 egész tojást.

Ezután besamelmártást készítünk, amihez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjunk a lisztet, melyet szalmasárgára pirítunk. Fele-fele arányban tejjel és tejszínnel felengedjük, megsózzuk, majd reszelünk bele szerecsendiót. Krémesre főzzük, de vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan sűrű.

Egy sütőtál aljára tegyünk egy kevés spenótos mártást, majd erre tegyünk egy réteg tésztát, utána a tésztára besamelmártást. Ebben a sorrendben készítsünk egy újabb réteget. Erre rátehetjük az összes spenótos mártást, majd tésztát és a maradék besamelmártás. A tetejére reszeljünk pecorinót.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és helyezzük a sütőbe az ételt. Mikor már piros a teteje, bele tudunk szúrni egy villát és a tészta nem roppan, akkor van készen.