Sós, sajtos kuglóf

Gasztro

Sós, sajtos kuglóf

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • kb. 2 dl Magyar Tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 15 dkg puha Magyar Vaj
  • 5 dkg Magyar Sajtkrém
  • 2 púpos tk. só
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 7 dkg Magyar Trappista Sajt
  • 1 tk. durvára őrölt bors

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 5 dkg Magyar Trappista Sajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Egy deciliter tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Ezután hozzáadjuk a liszthez, és elkezdjük dagasztani. Ízesítjük sóval és borssal. A tojást is beleütjük, illetve annyi tejet adunk még hozzá, hogy lágy, kissé nehezen kezelhető tésztát kapjunk. Ha már majdnem összeállt, beledagasztjuk a puha vajat és a sajtkrémet is, valamint belereszeltjük a trappista sajtot. Teljesen kidolgozzuk, majd langyos helyen hagyjuk duplájára kelni.

Közben egy közepes méretűkuglófformát alaposan kivajazunk. Ha a tészta megkelt, kicsit átdolgozzuk, majd belerakjuk a formába, és lekenjük felvert tojással. A tetejét is megszórjuk reszelt sajttal.

 

Ha újra megkelt, akkor 190 fokon szép pirosra sütjük kb. 35 perc alatt.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.