Hozzávalók
- kb. 2 dl Magyar Tej
- 3 dkg élesztő
- 1 kk. cukor
- 15 dkg puha Magyar Vaj
- 5 dkg Magyar Sajtkrém
- 2 púpos tk. só
- 2 db tojás
- 40 dkg liszt
- 7 dkg Magyar Trappista Sajt
- 1 tk. durvára őrölt bors
A tetejére:
- 1 db tojás
- 5 dkg Magyar Trappista Sajt
Elkészítés
Egy deciliter tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Ezután hozzáadjuk a liszthez, és elkezdjük dagasztani. Ízesítjük sóval és borssal. A tojást is beleütjük, illetve annyi tejet adunk még hozzá, hogy lágy, kissé nehezen kezelhető tésztát kapjunk. Ha már majdnem összeállt, beledagasztjuk a puha vajat és a sajtkrémet is, valamint belereszeltjük a trappista sajtot. Teljesen kidolgozzuk, majd langyos helyen hagyjuk duplájára kelni.
Közben egy közepes méretűkuglófformát alaposan kivajazunk. Ha a tészta megkelt, kicsit átdolgozzuk, majd belerakjuk a formába, és lekenjük felvert tojással. A tetejét is megszórjuk reszelt sajttal.
Ha újra megkelt, akkor 190 fokon szép pirosra sütjük kb. 35 perc alatt.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: