Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 60 dkg szétfővő burgonya (sütnivaló)
- 2 ek Magyar Vaj
- só
A külsejére:
- 10 dkg Magyar Vaj
- 20 dkg rusztikus zsemlemorzsa
- friss medvehagyma
- friss petrezselyem
A tálaláshoz:
- Magyar Tejföl
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd még melegen meghámozzuk, és tökéletesen krémesre összetörjük. Közben hozzáadjuk a vajat is. Ezután hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót. Egyneműre összegyúrjuk, majd a tésztát feldaraboljuk, hengereket sodrunk belőle, és 6-8 centiméteres nudlikat vágunk.
Ezeket meg is sodorjuk. Közben sós vizet forralunk, és kifőzzük a nudlikat. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy picit főzzük őket, majd leszűrjük.
Közben a vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a morzsát. Ha már szép aranybarna, gazdagítjuk aprított petrezselyemmel és medvehagymával. Ebbe a fűszeres morzsába forgatjuk bele a főzővízből kiszedett nudlikat. Máris tálaljuk egy nagy adag tejföllel!
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: