Sós, medvehagymás nudli

Gasztro

Sós, medvehagymás nudli

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 60 dkg szétfővő burgonya (sütnivaló)
  • 2 ek Magyar Vaj

A külsejére:

  • 10 dkg Magyar Vaj
  • 20 dkg rusztikus zsemlemorzsa
  • friss medvehagyma
  • friss petrezselyem

A tálaláshoz:

  • Magyar Tejföl
     

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd még melegen meghámozzuk, és tökéletesen krémesre összetörjük. Közben hozzáadjuk a vajat is. Ezután hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót. Egyneműre összegyúrjuk, majd a tésztát feldaraboljuk, hengereket sodrunk belőle, és 6-8 centiméteres nudlikat vágunk.

Ezeket meg is sodorjuk. Közben sós vizet forralunk, és kifőzzük a nudlikat. Ha feljöttek a víz tetejére, akkor még egy picit főzzük őket, majd leszűrjük.

 

Közben a vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a morzsát. Ha már szép aranybarna, gazdagítjuk aprított petrezselyemmel és medvehagymával. Ebbe a fűszeres morzsába forgatjuk bele a főzővízből kiszedett nudlikat. Máris tálaljuk egy nagy adag tejföllel!

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X