Sonkakrém

Gasztro

Sonkakrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg főtt, füstölt csonka
  • 3 db főtt tojás
  • 2-3 ek. majonéz
  • 5-6 dkg puha vaj
  • 1-2 ek. tejföl
  • ½ fej lilahagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A főt sonkát feldaraboljuk, majd a késes aprítóba rakjuk. A tojásokat megpucoljuk, ezeket is hozzáadjuk. Jöhet mellé puha vaj, tejföl és majonéz. Először csak keveset adjunk mindegyikből, aztán kóstoljunk, és tökéletesítsük a receptet. Mindent krémesre összedolgozunk, majd annyit adunk még a krémhez a tejfölből és majonézből, hogy kenhető állagú, ízlésünknek megfelelő krémet kapjunk.

Ha szükséges, tegyünk még bele sót, illetve borsot. A hagymával vigyázzunk, ne vigyük túlzásba. Jól áll neki az újhagyma vagy a snidling is. Friss kiflivel tálalva az igazi!

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!