Sonkakrém

Gasztro

Sonkakrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg főtt, füstölt csonka
  • 3 db főtt tojás
  • 2-3 ek. majonéz
  • 5-6 dkg puha vaj
  • 1-2 ek. tejföl
  • ½ fej lilahagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A főt sonkát feldaraboljuk, majd a késes aprítóba rakjuk. A tojásokat megpucoljuk, ezeket is hozzáadjuk. Jöhet mellé puha vaj, tejföl és majonéz. Először csak keveset adjunk mindegyikből, aztán kóstoljunk, és tökéletesítsük a receptet. Mindent krémesre összedolgozunk, majd annyit adunk még a krémhez a tejfölből és majonézből, hogy kenhető állagú, ízlésünknek megfelelő krémet kapjunk.

Ha szükséges, tegyünk még bele sót, illetve borsot. A hagymával vigyázzunk, ne vigyük túlzásba. Jól áll neki az újhagyma vagy a snidling is. Friss kiflivel tálalva az igazi!

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.