Hozzávalók
- 15 dkg főtt, füstölt csonka
- 3 db főtt tojás
- 2-3 ek. majonéz
- 5-6 dkg puha vaj
- 1-2 ek. tejföl
- ½ fej lilahagyma
Elkészítés
A főt sonkát feldaraboljuk, majd a késes aprítóba rakjuk. A tojásokat megpucoljuk, ezeket is hozzáadjuk. Jöhet mellé puha vaj, tejföl és majonéz. Először csak keveset adjunk mindegyikből, aztán kóstoljunk, és tökéletesítsük a receptet. Mindent krémesre összedolgozunk, majd annyit adunk még a krémhez a tejfölből és majonézből, hogy kenhető állagú, ízlésünknek megfelelő krémet kapjunk.
Ha szükséges, tegyünk még bele sót, illetve borsot. A hagymával vigyázzunk, ne vigyük túlzásba. Jól áll neki az újhagyma vagy a snidling is. Friss kiflivel tálalva az igazi!
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: