Sóban eltett citrom

Gasztro

Sóban eltett citrom

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 8-10 db kezeletlen héjú citrom
  • natúr só

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A kezeletlen héjú citromokat megmossuk, leszárítjuk, majd kereszt alakban bevágjuk. Úgy ejtsük meg a vágást, hogy ne essenek szét a gyümölcsök. Ezután a belsejükbe sót öntünk, majd csírátlanított üvegebe tömködjük őket. Az üvegben nyomjuk meg őket, hogy a levüket kiadják. Ezután teszünk még rájuk három evőkanál sót, majd ráfacsarjuk a maradék citromok levét.

Fontos, hogy a folyadék teljesen lepje el a citromokat.

Ezután zárjuk le az üveget, és 2-3 napig érleljük szobahőmérsékleten. Ezután tegyük be a hűtőbe minimum három hétre. Akkor van készen, ha a citromok héja teljesen megpuhult. Sültekhez, salátákba különleges ízbomba.

Fontos, hogy ehhez a recepthez natúr sót használjunk, ne jódozottat.

 

A cikk megjelenését a Horváth Rozi támogatta.

Ajánljuk még: