Gasztro

Sertésszűz Wellington módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 sertésszűz
  • olívaolaj
  • bors

Pirított gomba:

  • 40 dkg barna csiperke
  • bors
  • kakukkfű

Az összeállításhoz:

  • 8-10 szelet sonka
  • 2 adag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • fekete szezámmag

 

Elkészítés

Elsőként lehártyázzuk a húst, majd a vékonyabb részeket a végéről levágjuk, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőben kevés olajon tökéletesen körbekérgezzük. Közben ne szurkáljuk, hogy a húsból ne tudjon kifolyni a szaft. Ha elkészültünk, kivesszük a húst egy tálra, és hagyjuk hűlni. Közben a gombát finomra aprítjuk, és az előzőleg használt serpenyőben megpirítjuk. Fontos, hogy az összes nedvesség távozzon el a gombából, így nem fogja majd eláztatni a leveles tésztát. Ha már teljesen száraz, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük kakukkfűvel, majd kihűtjük.

 wellington sertésszűz recept borbás marcsi

 

 

Ha mindennel elkészültünk, egy akkora darab frissentartó fóliát terítünk magunk elé, amivel be tudjuk majd csomagolni a húst. Erre sorban ráterítjük a sonkaszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ezután egyenletesen elterítjük rajta a pirított, apróra vágott gombát, majd ráhelyezzük a szűzpecsenyét. A folpack segítségével szorosan feltekerjük. A fólia végeit lezárjuk, majd a tekercset hűtőszekrénybe rakjuk, míg teljesen le nem hűl.

Ezután a leveles tésztát kiterítjük egy nagyobb deszkára, majd ráhelyezzük a folpackból óvatosan kibontott tekercset. Beletekerjük a tésztába úgy, hogy a hajtás vége majd alulra kerüljön. A végeket is lezárjuk.

A maradék tésztából vékony csíkokat vághatunk, és azokkal díszíthetjük a tekercset.

Végül egy vastagon kivajazott tepsibe rakjuk a tekercset, majd tojással vékonyan megkenjük a külsejét, és megszórjuk fekete szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

Ajánljuk még: