
Hozzávalók
- 4 vastag szelet sertéskaraj
 - a pácoláshoz 3,5 %-os sóoldat
 - frissen őrölt bors
 - 5 dkg vaj
 
A sásához:
- 2-3 gerezd fokhagyma
 - 25 dkg dió
 - 25 dkg pityókás kenyér
 - kb. 3 dl víz vagy alaplé
 - 0,5 dl ecet
 - frissen őrölt bors
 - só
 
Elkészítés
A karajszeleteket egy éjszakára a sóoldatba áztatjuk. Ezután leitatjuk róla a vizet egy tiszta konyharuha segítségével. Frissen őrölt borssal ízesítjük. Egy serpenyőben sertészsírt hevítünk, és kérget sütünk a húsra. A hússzeleteket ezután átrakjuk egy tűzálló edénybe, mindegyikre teszünk egy kocka vajat. 180 fokon 8-10 percet sütjük az előmelegített sütőben.
A dió felét egy tepsibe terítjük, és 180 fokos sütőben megpirítjuk.
A sásához a fokhagymát felaprítjuk és egy nagyobb tálba rakjuk. A kenyeret meghámozzuk, majd a belsejét felkockázzuk. Ezt is a tálba rakjuk, és meglocsoljuk vízzel. Először körülbelül két deciliter jön rá. Így keverjük össze a kenyérbelet a fokhagymával. A nyers és a sült diót késes aprítóban megdolgozzuk. Ezt is a kenyérhez adjuk, és összedolgozzuk vele. Közben még annyi vizet adunk hozzá, hogy ne legyen száraz. Borssal és ecettel ízesítjük.
Végül tálaljuk a sását a hússal. A sütés után visszamaradt szafttal meglocsoljuk, és egy kis újhagyma zöldjével, valamint borssal díszítjük.

Novemberi termések
Amelyek nemcsak díszítenek, hanem életet is mentenek













