Savanyú káposztás, körtés nudli

Gasztro

Savanyú káposztás, körtés nudli

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg héjában főtt burgonya
  • ½ Hokkaido sütőtök
  • 2 dkg vaj
  • 10-20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 1 evőkanál mangalicazsír
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 szem téli körte

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha szükséges, akkor kimossuk. Mangalicazsírt forrósítunk, hozzáadjuk a káposztát, megszórjuk egy kávéskanál cukorral, és szép barnára dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott körtét, és rövid ideig tovább dinszteljük. Nem kell nagyon puhára párolni, akkor az igazi, ha még egy kicsit roppanós marad.

A héjától megtisztított főtt krumplit burgonyanyomón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A tököt felkockázzuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük. Ezt is áttörjük, és hozzáadjuk a burgonyához. Jöhet hozzá a liszt, (a liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire lisztes a burgonyánk), majd beleütjük az egész tojást és a csipet sót. Összegyúrjuk a tésztát, majd néhány percig állni hagyjuk, Ezután nagyobb darabokat szakítunk le belőle, és egy tiszta ollóval feldaraboljuk. Közben a tészta felületét mindig lisztezzük. Bő, forró vízben kifőzzük. Amikor a nudlik megfőttek, szűrőkanállal kimerjük a vízből, és azonnal a forró káposztára szedjük ki. Máris tálaljuk!