Hozzávalók
- 60 dkg sárgarépa
- 6 dkg vaj
- 1 citrom
- szerecsendió
- 3 dl növényi tej: legjobb a rizs- vagy a mandulatej
- 2 ek keményítő
- só
- nagy csokor petrezselyemzöld
Elkészítés
A meghámozott, vagy kefével alaposan ledörzsölt sárgarépát vékonyan fölkarikázzuk, vagy uborkagyalun legyaluljuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a répát, és szorgalmasan kevergetve majdnem puhára pároljuk. Ez a répa zsengeségétől függően 6-12 perc lehet.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Eközben a növényi tejben simára keverjük a keményítőt, és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük. Ha a répa majdnem puha, de még roppanós, „al dente”, hozzáadjuk a megfőtt krémet. Reszelt citromhéjjal, citromlével, szerecsendióval ízesítjük, megsózzuk.
Végül egy nagy csokor finomra vágott petrezselyemmel gazdagítjuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: