Hozzávalók:
- 10 dkg 60%-os csokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg aprított mandula
- 2 ek rum vagy rumaroma
A kétféle csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a langyosra hűlt csokoládét is hozzákeverjük, és azzal is rövid ideig habosítjuk. Ha a keverék már egynemű és selymesen krémes, akkor belekeverjük a rumot vagy rumaromát, illetve az aprított mandulát. Természetesen más diófélével is készülhet. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, akkor ezeket meg is lehet pirítani aprítás előtt. Nem kell ledarálni, csak késsel felaprítani.
A keveréket végül lefedjük, és hűtőbe rakjuk két órára. Ha kihűlt, és formázható a massza, akkor kb. 20 golyót készítünk belőle, és beleforgatjuk őket kakaóba, porcukorba vagy csokidarába.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.
Ajánljuk még: