Rumos golyó

Gasztro

Rumos golyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg 60%-os csokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg aprított mandula
  • 2 ek rum vagy rumaroma
Tovább olvasok

A kétféle csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a langyosra hűlt csokoládét is hozzákeverjük, és azzal is rövid ideig habosítjuk. Ha a keverék már egynemű és selymesen krémes, akkor belekeverjük a rumot vagy rumaromát, illetve az aprított mandulát. Természetesen más diófélével is készülhet. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, akkor ezeket meg is lehet pirítani aprítás előtt. Nem kell ledarálni, csak késsel felaprítani.

 

A keveréket végül lefedjük, és hűtőbe rakjuk két órára. Ha kihűlt, és formázható a massza, akkor kb. 20 golyót készítünk belőle, és beleforgatjuk őket kakaóba, porcukorba vagy csokidarába.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Kincset érő régi recepteskönyvek és az ő nagy tanításaik

Sokszor elképzeltem, milyen jó lenne Fiuméban üldögélni, lógatni a lábamat a tengerbe, élvezni illatát és elmerengeni, milyen csuda dolgok készültek abban a tengerre néző házban, ahol a recepteket rótták cirkalmas betűkkel a hozzám került, aranyfedeles füzetbe.

 

Már követem az oldalt

X