Rumos golyó

Gasztro

Rumos golyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg 60%-os csokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg aprított mandula
  • 2 ek rum vagy rumaroma
Tovább olvasok

A kétféle csokoládét gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a langyosra hűlt csokoládét is hozzákeverjük, és azzal is rövid ideig habosítjuk. Ha a keverék már egynemű és selymesen krémes, akkor belekeverjük a rumot vagy rumaromát, illetve az aprított mandulát. Természetesen más diófélével is készülhet. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, akkor ezeket meg is lehet pirítani aprítás előtt. Nem kell ledarálni, csak késsel felaprítani.

 

A keveréket végül lefedjük, és hűtőbe rakjuk két órára. Ha kihűlt, és formázható a massza, akkor kb. 20 golyót készítünk belőle, és beleforgatjuk őket kakaóba, porcukorba vagy csokidarába.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

A recept megjelenését a Koronás Cukor támogatta.

Ajánljuk még:

Túrós desszertek: 12 könnyű finomság

Laza, puha finomságok készíthetőek ebből a sokoldalú hozzávalóból! Bármennyire tele vagyunk, egy kis túrós desszert mindig belénk fér, ha pedig csak édességre vágyunk, ez az egyik legkevésbé hizlaló alapanyag, amiből valamilyen sütemény készülhet. Mutatunk olyan receptet is, amivel el lehet indulni a legjobb háziasszony címért, de akkor is tudsz készíteni tortát, ha alig van hozzávaló otthon.

 

Már követem az oldalt

X