Rosé kacsamell grillen

Gasztro

Bárhol, bármikor, baromfi

Rosé kacsamell grillen

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 fél bőrös kacsamellfilé
  • 3 dkg vaj
  • 1 rozmaringszál
  • a tálaláshoz pehelysó

A zöldséghez:

  • 3-4 szál újhagyma
  • zöld, piros és sárga színű kaliforniai paprika
  • olívaolaj

 

Elkészítés

A rosé kacsamellet grillen is könnyen elkészíthetjük, ha betartunk néhány szabályt.

A kacsamellfiléket besózzuk, a bőrt óvatosan beirdaljuk úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Ezután a forró grillrácsra helyezzük a húst a bőrös felével lefelé. Így sütjük 6-7 percig, hogy a zsír alaposan kisüljön a kacsa bőréből. Ha gázgrillen készítjük, figyeljünk, hogy ne közvetlenül a tűz fölé tegyük a húsokat, mindig kapcsoljuk le azt a gázégőt, ami fölé a húsokat tesszük, nehogy megégjenek, közben pedig melegítsük a grillfelület másik felét.

Ha letelt a 6-7 perc, akkor fordítsuk meg a húsokat, és tegyük fel a grillre az ízlés szerint feldarabolt zöldségeket is. A zöldségeket nem szükséges fűszerezni, csupán sót és olívaolajat használjunk hozzájuk.

A húsokat ekkor már elkezdhetjük kenegetni a vajba mártott rozmaringszállal. 2-3 perc elteltével tegyük át a húsokat a felső grillrácsra, hogy most már ne érje őket közvetlen hő, majd hagyjuk állni 10 percig a meleg grillsütőben, de közben mindenképpen fedjük le. Így a forróság behúzódik a hús belsejébe, és a szaftok is egyenletesen eloszlanak benne. Ha nem szeretnénk, hogy a belseje rózsaszín legyen, hanem jobban át szeretnénk sütni, akkor hagyjuk tovább állni a végén, illetve picivel több ideig süssük a melleket.

Ha elkészültünk, máris tálaljuk a kacsamellet vékonyan felszeletelve, pehelysóval meghintve, a grillezett zöldségekkel együtt.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.