Hozzávalók:
- 1 egész bőrös malaccomb
- 2 ek mangalicazsír
- 2 ek édes chiliszósz
- 2 ek mustár
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 fej fehérhagyma
A salátához:
- 1 fej lilahagyma
- balzsamecet
- koktélparadicsom
- tökmagolaj
Elkészítés:
A malachúst alaposan besózzuk, majd a húsos részekbe jól bedörzsöljük a chiliszószt és a mustárt.
Egy vaslábast kikenünk mangalicazsírral, majd az alját kibéleljük a vastagabb karikára vágott hagymával. 2 gerezd fokhagymát is a lábas aljára teszünk. Ezután a combot a húsos felével lefelé belehelyezzük az edénybe, majd pedig a bőrét szárazra törüljük. Ezután betesszük forró, 240 fokos sütőbe. Az edény fedelét is betesszük a sütő aljába, hogy az is átforrósodjon. Kb. 25-30 perc elteltével a fedőt óvatosan, egy fogókesztyű segítségével az edényre helyezzük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 170 fokra. Így sütjük omlósra a húst, és ropogósra a bőrt.
Amíg elkészül, összeállítjuk a salátát is.
A lilahagymát vékonyra, félkarikára vágjuk, majd egy tálba tesszük, és lesózzuk. Ha kiengedte a levét, akkor következhet a salátalé készítése. Jöhet rá egy kanál cukor, 2-3 evőkanál balzsamecet ízlés szerint. Ezután a felezett koktélparadicsomokat is hozzáadjuk, és jól összekeverjük, majd meglocsoljuk tökmagolajjal, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Ajánljuk még: