Ropogós malacsült paradicsomsalátával

Gasztro

Ropogós malacsült paradicsomsalátával

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész bőrös malaccomb
  • 2 ek mangalicazsír
  • 2 ek édes chiliszósz
  • 2 ek mustár
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej fehérhagyma

A salátához:

  • 1 fej lilahagyma
  • balzsamecet
  • koktélparadicsom
  • tökmagolaj

Elkészítés: 

A malachúst alaposan besózzuk, majd a húsos részekbe jól bedörzsöljük a chiliszószt és a mustárt. 

Egy vaslábast kikenünk mangalicazsírral, majd az alját kibéleljük a vastagabb karikára vágott hagymával. 2 gerezd fokhagymát is a lábas aljára teszünk. Ezután a combot a húsos felével lefelé belehelyezzük az edénybe, majd pedig a bőrét szárazra törüljük. Ezután betesszük forró, 240 fokos sütőbe. Az edény fedelét is betesszük a sütő aljába, hogy az is átforrósodjon. Kb. 25-30 perc elteltével a fedőt óvatosan, egy fogókesztyű segítségével az edényre helyezzük, majd visszavesszük a hőmérsékletet 170 fokra. Így sütjük omlósra a húst, és ropogósra a bőrt.

Amíg elkészül, összeállítjuk a salátát is.

A lilahagymát vékonyra, félkarikára vágjuk, majd egy tálba tesszük, és lesózzuk. Ha kiengedte a levét, akkor következhet a salátalé készítése. Jöhet rá egy kanál cukor, 2-3 evőkanál balzsamecet ízlés szerint. Ezután a felezett koktélparadicsomokat is hozzáadjuk, és jól összekeverjük, majd meglocsoljuk tökmagolajjal, és hűtőbe tesszük tálalásig.