Ropogós burgonyagolyó

Gasztro

Ropogós burgonyagolyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 3 dkg parmezán
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

 

Tovább olvasok

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben. Ezután simára áttörjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a keményítőt, és belereszeljük a parmezánt.

Ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel és sóval. Az egészet simára elkeverjük. Diónyi golyókat készítünk a tésztából, amiket közepesen forró olajban pirosra sütünk.

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

„Hazánknak czímere; áldott a ki hozta!” – az őszinte töltött káposzta

Nálatok is ott rotyog már, a fazékban? A fenyőillattal keveredő aromái a karácsonyi hangulat balzsamos összetevői.
Vannak hagyományos, őszinte ételek, amelyekkel nem lehet hazudni. Ilyen a töltött káposzta is: ott van benne a friss hús íze, a jól ismert fűszerek aromája. Tudjuk, mit várhatunk tőle, s legfeljebb csak akkor kapjuk fel a fejünket, ha valami szokatlant vélünk felfedezni benne. Talán nem véletlenül vált a karácsony egyik ikonikus fogásává.