Gasztro

Ropogós burgonyagolyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 3 dkg parmezán
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

 

Tovább olvasok

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben. Ezután simára áttörjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a keményítőt, és belereszeljük a parmezánt.

Ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel és sóval. Az egészet simára elkeverjük. Diónyi golyókat készítünk a tésztából, amiket közepesen forró olajban pirosra sütünk.

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Merre csörög a csöröge? – Mindent a cifra fánkokról

Tudod, miért csöröge a csöröge? A legegyszerűbb magyarázatok szerint a forgácsfánk, avagy a herőce közkeletű neve a kisülő vagy már elkészült tésztadarabok hangjára utal. Más vélemény szerint arra, ahogy az összegyúrt alapanyagokat a forró zsiradékba helyezés előtt hajtogatják, csűrik, csavarják...Voltak azután, akik addig tekergették a szót, hogy török eredetet véltek felfedezni.