Ropogós burgonyagolyó

Gasztro

Ropogós burgonyagolyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 3 dkg parmezán
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

 

Tovább olvasok

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben. Ezután simára áttörjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a keményítőt, és belereszeljük a parmezánt.

Ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel és sóval. Az egészet simára elkeverjük. Diónyi golyókat készítünk a tésztából, amiket közepesen forró olajban pirosra sütünk.

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

A zellerpüré felmagasztalása

A zellerpüré nem hivalkodó. Megbújik a tányéron, ügyet sem vetünk rá a pecsenye mellett. Ám az ínyenc tudja, hogy nem ok nélkül kerül a háttérbe. Oly elemi erővel borzolja össze az ízeket, olyan finom íz-összhangot teremt, amit nem is lehet szavakkal körülírni. Sőt, elképzelni is csak nagy gyakorlattal. Amikor beköszöntenek a hűvös napok, szeretem a tejszínnel vagy vajjal, esetleg leheletnyi szerecsendióval finomított, a nyelven olvadó zellerpürét kínálni a húsételek mellé. Vacsoraételként pedig magában is megállja a helyét, kevés sajttal, vagy némi zöldség büszke társaságában.