Ropogós burgonyagolyó

Gasztro

Ropogós burgonyagolyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 3 dkg parmezán
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

 

Tovább olvasok

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben. Ezután simára áttörjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a keményítőt, és belereszeljük a parmezánt.

Ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel és sóval. Az egészet simára elkeverjük. Diónyi golyókat készítünk a tésztából, amiket közepesen forró olajban pirosra sütünk.

ropogos-burgonyagolyo-recept-borbas-marcsi

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!