Ribizlis fordított lepény

Gasztro

Ribizlis fordított lepény

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 egész tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 biocitrom héja

Az összeállításhoz:

  • 35 dkg ribizli
  • 3 ek barnacukor
  • 3 ek vaj
  • 2-3 marék aprított mandula

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, illetve ízesítjük egy biocitrom reszelt héjával is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet.

Egy 20 cm X 20 cm-es sütőformát alaposan kivajazunk, főként az aljába teszünk egy vastagabb réteget. Ráterítjük a ribizliszemeket, majd megszórjuk a barnacukorral, és kicsit átkeverjük. Végül ráöntjük a tésztát, és elsimítjuk rajta.

A tetejét megszórjuk aprított mandulával, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.