Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 egész tojás
- 5 ek cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 4 ek liszt
- 1 biocitrom héja
Az összeállításhoz:
- 35 dkg ribizli
- 3 ek barnacukor
- 3 ek vaj
- 2-3 marék aprított mandula
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, illetve ízesítjük egy biocitrom reszelt héjával is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Egy 20 cm X 20 cm-es sütőformát alaposan kivajazunk, főként az aljába teszünk egy vastagabb réteget. Ráterítjük a ribizliszemeket, majd megszórjuk a barnacukorral, és kicsit átkeverjük. Végül ráöntjük a tésztát, és elsimítjuk rajta.
A tetejét megszórjuk aprított mandulával, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ajánljuk még: