Gasztro

Ribizlis fordított lepény

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 egész tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 biocitrom héja

Az összeállításhoz:

  • 35 dkg ribizli
  • 3 ek barnacukor
  • 3 ek vaj
  • 2-3 marék aprított mandula

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, illetve ízesítjük egy biocitrom reszelt héjával is. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet.

Egy 20 cm X 20 cm-es sütőformát alaposan kivajazunk, főként az aljába teszünk egy vastagabb réteget. Ráterítjük a ribizliszemeket, majd megszórjuk a barnacukorral, és kicsit átkeverjük. Végül ráöntjük a tésztát, és elsimítjuk rajta.

A tetejét megszórjuk aprított mandulával, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Ajánljuk még:

Fogyókúra vagy életmódváltás? – Egyensúly az egészséges életért

Vékonyak és egészségesek szeretnénk lenni – legalábbis erre utal a számtalan életmódváltó program, amivel lépten-nyomon találkozunk. E sorok írója is szó szerint évtizedeket töltött el az álomalak kergetésével, mindenféle csodadiéta, életmódváltó program és időnkénti böjtölés bevetésével. De valóban elérhető mindkét cél egyszerre? Tényleg egészségesebbek leszünk, ha testünk minden paramétere az ideális tartományba kerül az egységesen elfogadott mérőrendszerben? Mi van, ha mindeközben folyamatosan azon stresszelünk, hogy megehetünk-e még egy kocka csokit. Vagy, ha nem vagyunk „ideálisak”, de tökéletesen érezzük magunkat? Az életmódváltás alapelveit és számos aspektusát vettük górcső alá Keczeli Viola dietetikussal.