Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- 2 dl száraz fehérbor
- majoranna ízlés szerint
- frissen őrölt bors
- 6 szelet húsos szalonna
- 2 szem körte
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1-2 kanál hideg vaj
Elkészítés:
A húst alaposan sózzuk és borsozzuk meg, majd göngyöljük húsosszalonna-szeletekbe. Egy nagyobb, mélyebb tepsit gazdagon megrakunk megtisztított és nagyobb darabokra vágott burgonyával, sárgarépával, körtével, vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket is rászórjuk ezekre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majorannával is ízesítjük.
Ezután a húsokat a fűszeres zöldségágyra tesszük, és kb. 2 dl jó minőségű, száraz fehérbort öntünk alájuk. Ezután befedjük a tepsit, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe rakjuk.
Kb. egy óra elteltével levesszük róla a fedést, majd 200 fokon megpirítjuk az ételt. Miután elkészült, kivesszük a húsokat és a zöldségeket, majd az edény alján lévő szaftot egy kislábasba átszűrjük.
Az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 1-2 kanál hideg vajjal selymesítjük. Máris tálalhatunk!
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: