Részeges csirke

Gasztro

Részeges csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 dl száraz fehérbor
  • majoranna ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • 6 szelet húsos szalonna
  • 2 szem körte
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1-2 kanál hideg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A húst alaposan sózzuk és borsozzuk meg, majd göngyöljük húsosszalonna-szeletekbe. Egy nagyobb, mélyebb tepsit gazdagon megrakunk megtisztított és nagyobb darabokra vágott burgonyával, sárgarépával, körtével, vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket is rászórjuk ezekre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majorannával is ízesítjük.

Ezután a húsokat a fűszeres zöldségágyra tesszük, és kb. 2 dl jó minőségű, száraz fehérbort öntünk alájuk. Ezután befedjük a tepsit, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe rakjuk.

Kb. egy óra elteltével levesszük róla a fedést, majd 200 fokon megpirítjuk az ételt. Miután elkészült, kivesszük a húsokat és a zöldségeket, majd az edény alján lévő szaftot egy kislábasba átszűrjük.

Az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 1-2 kanál hideg vajjal selymesítjük. Máris tálalhatunk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X