Részeges csirke

Gasztro

Részeges csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 dl száraz fehérbor
  • majoranna ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
  • 6 szelet húsos szalonna
  • 2 szem körte
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1-2 kanál hideg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A húst alaposan sózzuk és borsozzuk meg, majd göngyöljük húsosszalonna-szeletekbe. Egy nagyobb, mélyebb tepsit gazdagon megrakunk megtisztított és nagyobb darabokra vágott burgonyával, sárgarépával, körtével, vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket is rászórjuk ezekre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majorannával is ízesítjük.

Ezután a húsokat a fűszeres zöldségágyra tesszük, és kb. 2 dl jó minőségű, száraz fehérbort öntünk alájuk. Ezután befedjük a tepsit, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe rakjuk.

Kb. egy óra elteltével levesszük róla a fedést, majd 200 fokon megpirítjuk az ételt. Miután elkészült, kivesszük a húsokat és a zöldségeket, majd az edény alján lévő szaftot egy kislábasba átszűrjük.

Az egészet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 1-2 kanál hideg vajjal selymesítjük. Máris tálalhatunk!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.