
Hozzávalók
- 200 g finomliszt
 - 70 g darált mogyoró (vagy dió)
 - 1 tk sütőpor
 - 200 g Magyar Natúr Joghurt
 - 110 g Magyar Vaj
 - 2 nagy tojás
 - 130 g cukor
 - 1 cs vaníliás cukor
 - ½ citrom héja
 
A tetejére:
- 4-5 szál rebarbara
 - 3 ek cukor
 - olvasztott vaj
 
A tálaláshoz:
- 300 g Magyar Tejföl
 - 3 ek méz (ízlés szerint)
 
Elkészítés
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval és a sütőporral, majd két részletben ezt is a tésztához adjuk. Közben jöhet bele a natúr joghurt is. Sűrű, de krémes masszát kell kapnunk.
Egy 18x18 centiméteres sütőformát alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd belekanalazzuk a tésztát. A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, és tetszőleges módon díszítjük vele a süteményünk tetejét. Sütés előtt a rebarbaradarabokat megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral.

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük. Körülbelül 40-45 perc alatt sül készre.
Mézzel és tejföllel tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.









