Rebarbarás kevert sütemény mézes tejföllel

Gasztro

Rebarbarás kevert sütemény mézes tejföllel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 200 g finomliszt
  • 70 g darált mogyoró (vagy dió)
  • 1 tk sütőpor
  • 200 g Magyar Natúr Joghurt
  • 110 g Magyar Vaj
  • 2 nagy tojás
  • 130 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ½ citrom héja

A tetejére:

  • 4-5 szál rebarbara
  • 3 ek cukor
  • olvasztott vaj

A tálaláshoz:

  • 300 g Magyar Tejföl
  • 3 ek méz (ízlés szerint)

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval és a sütőporral, majd két részletben ezt is a tésztához adjuk. Közben jöhet bele a natúr joghurt is. Sűrű, de krémes masszát kell kapnunk.

Egy 18x18 centiméteres sütőformát alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd belekanalazzuk a tésztát. A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, és tetszőleges módon díszítjük vele a süteményünk tetejét. Sütés előtt a rebarbaradarabokat megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral.

rebarbaras-kevert-sutemeny-mezes-tejfollel-recept-borbas-marcsi

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük. Körülbelül 40-45 perc alatt sül készre.

Mézzel és tejföllel tálaljuk.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!