Rebarbarás kevert sütemény mézes tejföllel

Gasztro

Rebarbarás kevert sütemény mézes tejföllel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 200 g finomliszt
  • 70 g darált mogyoró (vagy dió)
  • 1 tk sütőpor
  • 200 g Magyar Natúr Joghurt
  • 110 g Magyar Vaj
  • 2 nagy tojás
  • 130 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ½ citrom héja

A tetejére:

  • 4-5 szál rebarbara
  • 3 ek cukor
  • olvasztott vaj

A tálaláshoz:

  • 300 g Magyar Tejföl
  • 3 ek méz (ízlés szerint)

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval és a sütőporral, majd két részletben ezt is a tésztához adjuk. Közben jöhet bele a natúr joghurt is. Sűrű, de krémes masszát kell kapnunk.

Egy 18x18 centiméteres sütőformát alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd belekanalazzuk a tésztát. A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, és tetszőleges módon díszítjük vele a süteményünk tetejét. Sütés előtt a rebarbaradarabokat megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk cukorral.

rebarbaras-kevert-sutemeny-mezes-tejfollel-recept-borbas-marcsi

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük. Körülbelül 40-45 perc alatt sül készre.

Mézzel és tejföllel tálaljuk.

 A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.