Rántott cukkini pikáns mártogatóssal

Gasztro

Rántott cukkini pikáns mártogatóssal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 kisebb, zsenge cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A mártogatóshoz:

  • 3 dl görög joghurt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

A cukkiniket vágjuk körülbelül 1-1,5 cm-es karikákra, majd sózzuk be. Ha zsenge, kicsi cukkinink van, akkor nem muszáj meghámozni sem. Ha nagyobb cukkinink van, akkor mindenképpen érdemes meghámozni, illetve a magházát kivágni.

Pár perc múlva törölgessük le a cukkinikről a só miatt engedett levet, majd a szokásos módon panírozzuk be a szeleteket. Közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára.

 

A mártogatóshoz a joghurtot keverjük el a felaprított fokhagymával, a sóval és a borssal. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, és annyi mentát, amennyi az ízlésünknek megfelel. Érdemes kisebb adaggal kezdeni, és kikísérletezni, milyen mennyiség lesz számunkra az ideális. Ha elkészültünk, legalább egy órát pihentetjük a mártogatóst, majd tálaljuk a frissen kisütött rántott cukkinivel. Fogyasztás előtt locsoljuk meg kevés olívaolajjal is a mártogatóst. 

 A megjelenést a Fiskars támogatta.

Ajánljuk még:

13 lisztalternatíva gluténmentes helyzetekre

A gluténérzékenység nem gyerekjáték, és sajnos egyre többen kényszerülnek lemondani azokról a nagy becsben tartott gabonákról, amelyek glutént is tartalmaznak. Az árpa, a rozs és a búza alapvetően értékes élelmiszereink, ebben a különleges esetben azonban igen kártékonyak. Nincs más választás: meg kell találni a legjobb gluténmentes alternatívákat, hogy az érzékenyebbek is élvezhessék az étkezés sokat jelentő pillanatait, mindezt utólagos kellemetlenségek és egészségügyi kockázatok nélkül.