Hozzávalók
- 2 kisebb, zsenge cukkini
- 15 dkg liszt
- 3 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só
A mártogatóshoz:
- 3 dl görög joghurt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
A cukkiniket vágjuk körülbelül 1-1,5 cm-es karikákra, majd sózzuk be. Ha zsenge, kicsi cukkinink van, akkor nem muszáj meghámozni sem. Ha nagyobb cukkinink van, akkor mindenképpen érdemes meghámozni, illetve a magházát kivágni.
Pár perc múlva törölgessük le a cukkinikről a só miatt engedett levet, majd a szokásos módon panírozzuk be a szeleteket. Közepesen forró olajban süssük őket aranybarnára.
A mártogatóshoz a joghurtot keverjük el a felaprított fokhagymával, a sóval és a borssal. Adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, és annyi mentát, amennyi az ízlésünknek megfelel. Érdemes kisebb adaggal kezdeni, és kikísérletezni, milyen mennyiség lesz számunkra az ideális. Ha elkészültünk, legalább egy órát pihentetjük a mártogatóst, majd tálaljuk a frissen kisütött rántott cukkinivel. Fogyasztás előtt locsoljuk meg kevés olívaolajjal is a mártogatóst.
A megjelenést a Fiskars támogatta.
Ajánljuk még: