Hozzávalók
A felfújthoz:
- 15 dkg kerekszemű rizs
- 10 dkg indián rizs
- 10 dkg barnarizs
- 15 dkg barnított vaj
- 15 dkg cukor
- 1 liter kecsketej
- 2 dl kecsketejszín
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
- 1 citrom
- 6-7 pitypang szirma
Az összeállításhoz:
- 5 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl pitypangszirup
A grillázshoz:
- 15 dkg napraforgómag
- 3-4 ek. kristálycukor
- 1 ek. olívaolaj
A tepsi kikenéséhez:
- 2 ek. barnított vaj
- 5-6 ek. darált napraforgómag
A tálaláshoz:
- pitypangvirág
- vaníliás porcukor
- pitypanglekvár
A barna és vörös rizst beáztatjuk egy órára, majd leszűrjük. Forró lábasban barnított vajon megfuttatjuk a háromféle rizst, majd hozzáadjuk a tejet, a vaníliát, a sót és a cukrot. Ha már szépen sűrűsödik, a tejszínt is beleöntjük. Addig főzzük, míg krémes tejberizs állagú lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a rizshez adjuk. A fehérjét krémesre kilazítjuk, majd óvatosan ezt is beleforgatjuk a tejberizsbe. Hozzáadjuk a virágszirmokat is. Ezután kivajazott, darált napraforgómaggal kibélelt tepsibe öntjük, és 180C fokon, légkeverésen sütjük 30 percet.
A grillázshoz egy serpenyőbe szórjuk a cukrot és a napraforgómagot. Kevés olajat is adunk hozzá. Hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon, és bevonja a magokat. Közben kevergetjük, nehogy megégjen.
Ha mindennel elkészültünk, találjuk a felfújtat a pitypanglekvárral, vaníliás cukorral és friss pitypangszirommal.