Pirított kelbimbó kolbásszal
Halmos Monika | fitoterapeuta, virág- és borsommelier, író |
2024.12.19.
A téli kert ízletes zöldsége karakteres ízű, és nem kíván semmi mást, csak egyszerűséget. Olyan társítást a serpenyőben, ahol hasonlóan erős jellemekkel sül össze. A fokhagyma és a füstölt kolbász éppen megfelelőek ahhoz, hogy egy remek vacsorát rázzunk össze percek alatt. Olykor azért még egy kis tejföllel is meg lehet öntözni, ha még szeretnénk valami plusz krémes, savanykást hozzá.
Hozzávalók
- 60 dkg kelbimbó
- só
- 1 evőkanál zsír
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 15 dkg füstölt kolbász
- oregánó
Elkészítés
A kelbimbót megtisztítjuk, és forrásban lévő, sós vízben előfőzzük. A megfőtt kelbimbókat leszűrjük. Egy serpenyőben a zsíron megfuttatjuk a felaprított fokhagymát, beletesszük a felkarikázott kolbászt. Ha az is megpirult, akkor a félbevágott kelbimbókat is beleborítjuk, és néhány percig sütjük, amíg a kis zöld bimbók kapnak némi barna kérget. Friss, vagy szárított oregánóval megszórva máris tálalhatjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még:
Ha nálatok is vannak felesleges üvegek, vagy éppen kerestek valamit, amivel fel lehetne dobni a lakást, akkor ezek az ötletek neked szólnak!