Pikáns tarja gombasalátával

Gasztro

Pikáns tarja gombasalátával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A húshoz:

  • 50 dkg tarja
  • 4 ek. rizsecet
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. durvára őrölt bors
  • 1 kk. barbecue fűszerkeverék
  • 1 lime

A salátához:

  • 40 dkg shiitake gomba
  • ½ lime leve
  • 1 ek. rizsecet
  • 1 kk. cukor

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A tarját a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Ha szeletelés előtt körülbelül fél órára betesszük a húst a fagyasztóba, akkor könnyebb vele dolgozni. Ezután elkészítjük a pácot.

A rizsecetet elkeverjük az olajjal, az aprított fokhagymával és a fűszerekkel. A húst besózzuk, majd beleforgatjuk a pácba. Teszünk mellé néhány szelet lime-ot is. Frissen tartó fóliával letakarjuk, majd legalább három órán át hagyjuk pácolódni. Ezután nyársakra tűzdeljük a hússzeleteket, és grillen többször átforgatva szép pirosra sütjük.

A salátához a gombákat megtisztítjuk, majd grillen megsütjük. Ezután elkészítjük a salátalevet. Az ecetet és a lime levét összekeverjük, és adunk hozzá egy csipet sót, illetve cukrot. Ezzel locsoljuk meg a sült gombát, illetve néhány lime-szeletet is teszünk hozzá.

A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még:

Paradicsomlevesek netovábbja

Betűtésztás vagy vajas galuskás? Édes vagy borsos? Télen melegen, nyáron hidegen? A paradicsomleves mindenkinek mást és mást jelent. Nekem a betűtésztás, menzás paradicsomleves volt a mumus, mert abban a rántás és a sűrített lé jó arányát nehéz eltalálni. Gyakorlat kell hozzá, nem kevés – és rajongás ezért a sűrű levesért. A házi, vajas galuskás közelebb vitt egy kicsit a paradicsomleves lényegéhez, ám amikor a legkisebb leányom a nyers paradicsomlevesével kínált, az lett a befutó: az igazán nyári, üde, zamatos paradicsomleves – a jövő generációja, új ízek, friss élmények lenyomatai levesbe sűrítve.