Hozzávalók
A húshoz:
- 50 dkg tarja
- 4 ek. rizsecet
- 4 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. durvára őrölt bors
- 1 kk. barbecue fűszerkeverék
- 1 lime
- só
A salátához:
- 40 dkg shiitake gomba
- ½ lime leve
- 1 ek. rizsecet
- 1 kk. cukor
- só
Elkészítés
A tarját a lehető legvékonyabb szeletekre vágjuk. Ha szeletelés előtt körülbelül fél órára betesszük a húst a fagyasztóba, akkor könnyebb vele dolgozni. Ezután elkészítjük a pácot.
A rizsecetet elkeverjük az olajjal, az aprított fokhagymával és a fűszerekkel. A húst besózzuk, majd beleforgatjuk a pácba. Teszünk mellé néhány szelet lime-ot is. Frissen tartó fóliával letakarjuk, majd legalább három órán át hagyjuk pácolódni. Ezután nyársakra tűzdeljük a hússzeleteket, és grillen többször átforgatva szép pirosra sütjük.
A salátához a gombákat megtisztítjuk, majd grillen megsütjük. Ezután elkészítjük a salátalevet. Az ecetet és a lime levét összekeverjük, és adunk hozzá egy csipet sót, illetve cukrot. Ezzel locsoljuk meg a sült gombát, illetve néhány lime-szeletet is teszünk hozzá.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: