Pikáns kolbászos lasagne

Gasztro

Pikáns kolbászos lasagne

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg lasagne tészta
  • 2 ek olívaolaj
  • fél szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 6 szelet bacon
  • 2-3 ek sűrített paradicsom
  • 2 ek Univer Ketchup
  • frissen őrölt bors

A mártáshoz:

  • 2 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 ek Univer Erős Pistás Majonéz
  • 1 kk szerecsendió
Pikáns kolbászos lasagne

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, majd kevés olívaolajon puhára dinszteljük. Ha már majdnem kész, jöhet hozzá a karikára vágott fokhagyma is. Ezután a negyed karikára vágott kolbászt és a feldarabolt bacont is hozzáadjuk, és ezeket is átpirítjuk. Végül belerakjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük kb 1,5 dl vízzel. Ízesítjük ketchuppal, oregánóval, borssal és sóval, majd krémesre beforraljuk.

A mártáshoz a lisztet megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Közben ízesítjük szerecsendióval és sóval, illetve Erős Pistás Majonézzel.

Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk az ételt. Egy kisebb tepsi aljába teszünk egy kanállal a paradicsomos szószból, majd rétegezzük a tésztát, a majonézes mártást, illetve a paradicsomos, kolbászos szószt. Végül tésztával zárjuk, amit bőven meglocsolunk a besamellel, és megszórunk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

 

A recept az Univer támogatásával készült.