Hozzávalók:
- 30 dkg lasagne tészta
- 2 ek olívaolaj
- fél szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
- 1 szál lángolt kolbász
- 6 szelet bacon
- 2-3 ek sűrített paradicsom
- 2 ek Univer Ketchup
- frissen őrölt bors
- só
A mártáshoz:
- 2 ek vaj
- 1 ek liszt
- 4 dl tej
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 ek Univer Erős Pistás Majonéz
- 1 kk szerecsendió
- só
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, majd kevés olívaolajon puhára dinszteljük. Ha már majdnem kész, jöhet hozzá a karikára vágott fokhagyma is. Ezután a negyed karikára vágott kolbászt és a feldarabolt bacont is hozzáadjuk, és ezeket is átpirítjuk. Végül belerakjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük kb 1,5 dl vízzel. Ízesítjük ketchuppal, oregánóval, borssal és sóval, majd krémesre beforraljuk.
A mártáshoz a lisztet megfuttatjuk a vajon, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük. Közben ízesítjük szerecsendióval és sóval, illetve Erős Pistás Majonézzel.
Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk az ételt. Egy kisebb tepsi aljába teszünk egy kanállal a paradicsomos szószból, majd rétegezzük a tésztát, a majonézes mártást, illetve a paradicsomos, kolbászos szószt. Végül tésztával zárjuk, amit bőven meglocsolunk a besamellel, és megszórunk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: