Pikáns hússaláta kacsából

Gasztro

Pikáns hússaláta kacsából

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsamell
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 ek vaj
  • bors
  • 1 ek Univer mustár
  • 5 ek Univer Erős Pistás majonéz
  • 1 kk cukor
  • 2 sárgarépa
  • ½ póréhagyma
  • 10 dkg bébispenót
  • 1 lime

 

Tovább olvasok
pikans-hussalata-kacsabol-recept-borbas-marcsi

 

A kacsamell bőrét a húsig beirdaljuk. Ezután a húst megsózzuk. Egy vastag aljú serpenyőt felforrósítunk, teszünk bele két kanál kacsazsírt, és belerakjuk a kacsamellet a bőrös felével lefelé. Ha túl sok zsír sülne ki belőle, akkor öntsük le. Ha a bőr szép pirosra sült, akkor megfordítjuk a mellet, és a másik oldalát is megkérgezzük. Ezután teszünk rá egy kanálnyi vajat, majd lefedjük, és a serpenyőt betesszük 150 fokra a sütőbe 6-7 percre.

pikans-hussalata-kacsabol-recept-borbas-marcsi

 

A póréhagymát félkarikára vágjuk, a sárgarépát egy hámozóval vékonyan felszeleteljük. Egy kevés kacsazsíron átforgatjuk a hagymát és a sárgarépát. Nem kell, hogy megfőjenek, maradjon minden roppanós.

pikans-hussalata-kacsabol-recept-borbas-marcsi

 

A majonézt elkeverjük a mustárral, a pici cukorral és pár csepp lime-lével. Ha mindennel elkészültünk, A kacsamell felét falatnyi darabokra vágjuk, és elkeverjük a sárgarépával, hagymával és az öntettel. Tálalásnál elsőként egy maroknyi bébispenót kerül a tányérra, erre egy adagnyi saláta, majd néhány szelet kacsamell. Az egészet megszórjuk reszelt lime-héjjal.  

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!