Hozzávalók:
- 1 egész kacsamell
- 2 ek kacsazsír
- 1 ek vaj
- só
- bors
- 1 ek Univer mustár
- 5 ek Univer Erős Pistás majonéz
- 1 kk cukor
- 2 sárgarépa
- ½ póréhagyma
- 10 dkg bébispenót
- 1 lime
A kacsamell bőrét a húsig beirdaljuk. Ezután a húst megsózzuk. Egy vastag aljú serpenyőt felforrósítunk, teszünk bele két kanál kacsazsírt, és belerakjuk a kacsamellet a bőrös felével lefelé. Ha túl sok zsír sülne ki belőle, akkor öntsük le. Ha a bőr szép pirosra sült, akkor megfordítjuk a mellet, és a másik oldalát is megkérgezzük. Ezután teszünk rá egy kanálnyi vajat, majd lefedjük, és a serpenyőt betesszük 150 fokra a sütőbe 6-7 percre.
A póréhagymát félkarikára vágjuk, a sárgarépát egy hámozóval vékonyan felszeleteljük. Egy kevés kacsazsíron átforgatjuk a hagymát és a sárgarépát. Nem kell, hogy megfőjenek, maradjon minden roppanós.
A majonézt elkeverjük a mustárral, a pici cukorral és pár csepp lime-lével. Ha mindennel elkészültünk, A kacsamell felét falatnyi darabokra vágjuk, és elkeverjük a sárgarépával, hagymával és az öntettel. Tálalásnál elsőként egy maroknyi bébispenót kerül a tányérra, erre egy adagnyi saláta, majd néhány szelet kacsamell. Az egészet megszórjuk reszelt lime-héjjal.
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: