Pékleves

Gasztro

Pékleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg szikkadt kenyér
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 liter zöldség alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
  • 2 ek  Magyar Tejföl
  • 2 dkg Magyar Vaj

 

Tovább olvasok

A kenyeret feldaraboljuk, majd az alaplében vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és babérlevéllel.

 

Adunk hozzá egy fej vöröshagymát is. Ha a kenyér jól szétfőtt, és a fűszerek megízesítették a levet, kivesszük a babérlevelet, majd krémesre turmixoljuk az egészet.

 

Adunk hozzá tejfölt és egy darab vajat is belekeverünk.

 

Füstölt sajttal megszórva tálaljuk.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

 

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.