Pékleves
Olvasási idő: 1 perc

Pékleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg szikkadt kenyér
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 liter zöldség alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
  • 2 ek  Magyar Tejföl
  • 2 dkg Magyar Vaj

 

Tovább olvasok

A kenyeret feldaraboljuk, majd az alaplében vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és babérlevéllel.

 

Adunk hozzá egy fej vöröshagymát is. Ha a kenyér jól szétfőtt, és a fűszerek megízesítették a levet, kivesszük a babérlevelet, majd krémesre turmixoljuk az egészet.

 

Adunk hozzá tejfölt és egy darab vajat is belekeverünk.

 

Füstölt sajttal megszórva tálaljuk.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!