Pékleves

Gasztro

Pékleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg szikkadt kenyér
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 liter zöldség alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
  • 2 ek  Magyar Tejföl
  • 2 dkg Magyar Vaj

 

Tovább olvasok

A kenyeret feldaraboljuk, majd az alaplében vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és babérlevéllel.

 

Adunk hozzá egy fej vöröshagymát is. Ha a kenyér jól szétfőtt, és a fűszerek megízesítették a levet, kivesszük a babérlevelet, majd krémesre turmixoljuk az egészet.

 

Adunk hozzá tejfölt és egy darab vajat is belekeverünk.

 

Füstölt sajttal megszórva tálaljuk.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

 

Ajánljuk még:

Lilakáposzta leves rózsaszín birssel

A színes zöldségételek örömet hoznak. A lilakáposzta nem csak párolva vagy salátának kerülhet az asztalra, sok más fogásban is felfedezhetjük, hogy a káposztasága mennyi lehetőséget kínál! Az alma, a birs, a tél fűszerei szinte adják magukat, hogy a lilakáposztával egyesülve valami szívderítő finomság főjön ki belőle. Akár az ünnepi menü nyitányaként is gondolhatunk rá. Nekem nagyon bejön ez az édeskés, savanykás, gazdag ízvilág, és bevallom, olykor egy kevés chilipehely is kerül rá, ami vadít rajta kellemesen.