Pékleves

Gasztro

Pékleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg szikkadt kenyér
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 liter zöldség alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
  • 2 ek  Magyar Tejföl
  • 2 dkg Magyar Vaj

 

Tovább olvasok

A kenyeret feldaraboljuk, majd az alaplében vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és babérlevéllel.

 

Adunk hozzá egy fej vöröshagymát is. Ha a kenyér jól szétfőtt, és a fűszerek megízesítették a levet, kivesszük a babérlevelet, majd krémesre turmixoljuk az egészet.

 

Adunk hozzá tejfölt és egy darab vajat is belekeverünk.

 

Füstölt sajttal megszórva tálaljuk.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

 

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!