Hozzávalók:
- 25 dkg szikkadt kenyér
- 2-3 babérlevél
- 1 kk. őrölt kömény
- 2 liter zöldség alaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
- 2 ek Magyar Tejföl
- 2 dkg Magyar Vaj
A kenyeret feldaraboljuk, majd az alaplében vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és babérlevéllel.
![](/data/articles/114/1143/article-114320/pekleves_recept_Borbas_Marcsi_01_fit_1060x10000.jpg?key=883642f07b072208b4960024ed5da96f)
Adunk hozzá egy fej vöröshagymát is. Ha a kenyér jól szétfőtt, és a fűszerek megízesítették a levet, kivesszük a babérlevelet, majd krémesre turmixoljuk az egészet.
![](/data/articles/114/1143/article-114320/pekleves_recept_Borbas_Marcsi_02_fit_1060x10000.jpg?key=7623b781cb7728a9375cd40ac3733032)
Adunk hozzá tejfölt és egy darab vajat is belekeverünk.
![](/data/articles/114/1143/article-114320/pekleves_recept_Borbas_Marcsi_06_fit_1060x10000.jpg?key=22618f7a1719675a8f70f39e2b2c6755)
Füstölt sajttal megszórva tálaljuk.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: