Pékleves

Gasztro

Pékleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg szikkadt kenyér
  • 2-3 babérlevél
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 2 liter zöldség alaplé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg Magyar Füstölt Trappista
  • 2 ek  Magyar Tejföl
  • 2 dkg Magyar Vaj

 

Tovább olvasok

A kenyeret feldaraboljuk, majd az alaplében vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Fűszerezzük sóval, őrölt köménnyel és babérlevéllel.

 

Adunk hozzá egy fej vöröshagymát is. Ha a kenyér jól szétfőtt, és a fűszerek megízesítették a levet, kivesszük a babérlevelet, majd krémesre turmixoljuk az egészet.

 

Adunk hozzá tejfölt és egy darab vajat is belekeverünk.

 

Füstölt sajttal megszórva tálaljuk.

 A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.

 

Ajánljuk még:

„Hazánknak czímere; áldott a ki hozta!” – az őszinte töltött káposzta

Nálatok is ott rotyog már, a fazékban? A fenyőillattal keveredő aromái a karácsonyi hangulat balzsamos összetevői.
Vannak hagyományos, őszinte ételek, amelyekkel nem lehet hazudni. Ilyen a töltött káposzta is: ott van benne a friss hús íze, a jól ismert fűszerek aromája. Tudjuk, mit várhatunk tőle, s legfeljebb csak akkor kapjuk fel a fejünket, ha valami szokatlant vélünk felfedezni benne. Talán nem véletlenül vált a karácsony egyik ikonikus fogásává.