Parázsban sült csirkés, zöldséges batyu

Gasztro

Bárhol, bármikor, baromfi

Parázsban sült csirkés, zöldséges batyu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2-2 csirke alsó- és felsőcomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 4 szem burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db paprika
  • 2-3 szárzeller
  • 2-3 ág friss rozmaring
  • 2 ek kacsazsír

 

Hagymasaláta:

  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2 ek cukor
  • 2 ek tárkonyecet
  • ½ citrom leve
  • 1 szárzeller
  • sózott citrom ízlés szerint
  • 1 ek tökmagolaj

A piknikcsomagokhoz az egész csirkecombokat kettévágjuk, vagyis az alsó- és felsőcombot elválasztjuk egymástól. A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, nagyjából egyforma méretűre daraboljuk, majd összeállítjuk a piknikcsomagokat. Fogunk egy akkora darab sütőpapírt, amibe belefér egy adagnyi alapanyag. A sütőpapír közepét megkenjük egy kis kacsazsírral, majd pedig rárakjuk a burgonyát, a hagymát, a zöldségeket és a húst is. Az egészet megsózzuk, és ízesítjük egy kis rozmaringgal és fokhagymával. Ezután a sütőpapírt felül összefogjuk, és az egészet becsomagoljuk egy darab alufóliába. Miután elkészítettük az összes csomagot, belerakjuk őket az izzó parázsba, és addig sütjük, míg a csirke és a zöldségek is puhára sülnek.

A salátához vékonyra vágjuk a hagymát, megszórjuk két kiskanál sóval, és jól beledörzsöljük. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, hogy a só megdolgozza a hagymát és elvegye az erejét. Közben összeállítjuk az öntetet. Az ecetben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk a citrom levét, a felaprított szárzellert és a sózott citromot. Ezután az öntetet elkeverjük a hagymával, végül pedig meglocsoljuk tökmagolajjal.

A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.