Hozzávalók:
- 2-2 csirke alsó- és felsőcomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db cukkini
- 4 szem burgonya
- 1 szál sárgarépa
- 1 db paprika
- 2-3 szárzeller
- 2-3 ág friss rozmaring
- só
- 2 ek kacsazsír
Hagymasaláta:
- 3-4 fej vöröshagyma
- só
- 2 ek cukor
- 2 ek tárkonyecet
- ½ citrom leve
- 1 szárzeller
- sózott citrom ízlés szerint
- 1 ek tökmagolaj
A piknikcsomagokhoz az egész csirkecombokat kettévágjuk, vagyis az alsó- és felsőcombot elválasztjuk egymástól. A burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, nagyjából egyforma méretűre daraboljuk, majd összeállítjuk a piknikcsomagokat. Fogunk egy akkora darab sütőpapírt, amibe belefér egy adagnyi alapanyag. A sütőpapír közepét megkenjük egy kis kacsazsírral, majd pedig rárakjuk a burgonyát, a hagymát, a zöldségeket és a húst is. Az egészet megsózzuk, és ízesítjük egy kis rozmaringgal és fokhagymával. Ezután a sütőpapírt felül összefogjuk, és az egészet becsomagoljuk egy darab alufóliába. Miután elkészítettük az összes csomagot, belerakjuk őket az izzó parázsba, és addig sütjük, míg a csirke és a zöldségek is puhára sülnek.
A salátához vékonyra vágjuk a hagymát, megszórjuk két kiskanál sóval, és jól beledörzsöljük. Ezután hagyjuk egy kicsit állni, hogy a só megdolgozza a hagymát és elvegye az erejét. Közben összeállítjuk az öntetet. Az ecetben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk a citrom levét, a felaprított szárzellert és a sózott citromot. Ezután az öntetet elkeverjük a hagymával, végül pedig meglocsoljuk tökmagolajjal.
A megjelenést az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Baromfi Termék Tanács támogatta.
Ajánljuk még: