Paradicsomos csorba húsgombóccal

Gasztro

Paradicsomos csorba húsgombóccal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 3-4 szál sárgarépa
  • ½ fej zeller
  • 2 szál paszternák
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl Univer passzírozott paradicsom
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg zöldborsó
  • 4-5 szem burgonya
  • tárkonyecet
  • lestyán
  • petrezselyem

A húsgombóchoz

  • 50 dkg darált sertésdagadó
  • 1 db tojás
  • frissen őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a hosszúkásra felvágott sárgarépát, zellert, paszternákot. Rövid ideig pirítjuk ezeket, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot is. A húsgombóchoz a darált dagadót összegyúrjuk a sóval, borssal és a tojással. Ezután diónyi gombócokat készítünk, majd belerakjuk ezeket a levesbe.

Ízesítjük a levet lestyánnal, petrezselyemmel és tárkonyecettel. Ha a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a leveshez a felkockázott burgonyát. Ezután jöhet bele a zöldborsó és a zöldbab is. Így főzzük készre. A végén, ha szükséges, önthetünk még bele ecetet, hogy kellemesen savanyú legyen.

 A recept megjelenését az Univer támogatja.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X