Hozzávalók
- 3-4 szál sárgarépa
- ½ fej zeller
- 2 szál paszternák
- 2 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl Univer passzírozott paradicsom
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 4-5 szem burgonya
- tárkonyecet
- lestyán
- petrezselyem
A húsgombóchoz
- 50 dkg darált sertésdagadó
- 1 db tojás
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a hosszúkásra felvágott sárgarépát, zellert, paszternákot. Rövid ideig pirítjuk ezeket, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot is. A húsgombóchoz a darált dagadót összegyúrjuk a sóval, borssal és a tojással. Ezután diónyi gombócokat készítünk, majd belerakjuk ezeket a levesbe.
Ízesítjük a levet lestyánnal, petrezselyemmel és tárkonyecettel. Ha a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a leveshez a felkockázott burgonyát. Ezután jöhet bele a zöldborsó és a zöldbab is. Így főzzük készre. A végén, ha szükséges, önthetünk még bele ecetet, hogy kellemesen savanyú legyen.
A recept megjelenését az Univer támogatja.
Ajánljuk még: