Paradicsomos bruschetta

Gasztro

Paradicsomos bruschetta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 baguette vagy cibatta
  • 25 dkg érett, szaftos paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pepperoncini chili paprika
  • 1 jalapeno
  • 2 ek olívaolaj
  • pehelysó

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A baguettet ferdén felszeletelem, majd megpirítom. Az érett, szaftos paradicsomot kisebb kockákra vágom. Felaprítom a fokhagymát és a petrezselymet, majd a paradicsomhoz adom. Akkor a legfinomabb, ha pikáns, ezért vágok bele chilit és jalapenót is. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, majd óvatosan átforgatom. 

A megpirult kenyérszeleteket egy csinos deszkára sorakoztatom, majd mindegyikre teszek a fűszeres, paradicsomos keverékből. Pehelysóval megszórom, és már tálalom is!

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.