Hozzávalók:
- 1 baguette vagy cibatta
- 25 dkg érett, szaftos paradicsom
- 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 pepperoncini chili paprika
- 1 jalapeno
- 2 ek olívaolaj
- pehelysó
Elkészítés:
A baguettet ferdén felszeletelem, majd megpirítom. Az érett, szaftos paradicsomot kisebb kockákra vágom. Felaprítom a fokhagymát és a petrezselymet, majd a paradicsomhoz adom. Akkor a legfinomabb, ha pikáns, ezért vágok bele chilit és jalapenót is. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, majd óvatosan átforgatom.
A megpirult kenyérszeleteket egy csinos deszkára sorakoztatom, majd mindegyikre teszek a fűszeres, paradicsomos keverékből. Pehelysóval megszórom, és már tálalom is!