Paradicsomos bruschetta

Gasztro

Paradicsomos bruschetta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 baguette vagy cibatta
  • 25 dkg érett, szaftos paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pepperoncini chili paprika
  • 1 jalapeno
  • 2 ek olívaolaj
  • pehelysó

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A baguettet ferdén felszeletelem, majd megpirítom. Az érett, szaftos paradicsomot kisebb kockákra vágom. Felaprítom a fokhagymát és a petrezselymet, majd a paradicsomhoz adom. Akkor a legfinomabb, ha pikáns, ezért vágok bele chilit és jalapenót is. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, majd óvatosan átforgatom. 

A megpirult kenyérszeleteket egy csinos deszkára sorakoztatom, majd mindegyikre teszek a fűszeres, paradicsomos keverékből. Pehelysóval megszórom, és már tálalom is!

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!