Paradicsomos bruschetta

Gasztro

Paradicsomos bruschetta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 baguette vagy cibatta
  • 25 dkg érett, szaftos paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pepperoncini chili paprika
  • 1 jalapeno
  • 2 ek olívaolaj
  • pehelysó

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A baguettet ferdén felszeletelem, majd megpirítom. Az érett, szaftos paradicsomot kisebb kockákra vágom. Felaprítom a fokhagymát és a petrezselymet, majd a paradicsomhoz adom. Akkor a legfinomabb, ha pikáns, ezért vágok bele chilit és jalapenót is. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, majd óvatosan átforgatom. 

A megpirult kenyérszeleteket egy csinos deszkára sorakoztatom, majd mindegyikre teszek a fűszeres, paradicsomos keverékből. Pehelysóval megszórom, és már tálalom is!

 A recept a Smeg támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Dominó szelet

Ez a játékos sütemény nosztalgikus időket idéz. Azt, amit ma már legfeljebb megsárgult fotókon vagy régi filmeken lelhetünk fel. A dominó szelet is ilyen, öreg receptes könyvek lapjairól támad fel. Hétvégére, ünnepre megéri kipróbálni!