Hozzávalók
- 3 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 tk só
- A forrázáshoz sós tej
Az öntethez:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- 35 dkg túró
Elkészítés
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk. Nagyon kemény tésztát kapunk a végére, ezért ezúttal úgy is készíthetjük a tésztát, hogy csak fokozatosan adagoljuk a lisztet a tojásokhoz. A liszt minőségétől és a tojások méretétől függően lehetséges, hogy nem fog kelleni ennyi liszt, de igyekezzünk beledolgozni annyit, amennyit csak tudunk. Ezután hagyjuk néhány órán át pihenni a tésztát egy zacskóban. Eközben szépen besárgul, és kissé vissza is puhul majd.
Ezután jó vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és nagyobb darabokra vágjuk. A feldarabolt tésztát kisüthetjük egy forró vasserpenyőben vagy a sparhelt lapján. Mindkét oldalát hólyagosra sütjük. Akkor jó, ha már ropogós, és elkezd barnulni. Miután kisütöttük a teljes adag pászkát, összetörhetjük, vagy hagyhatjuk nagyobb darabokban is. Ekkor forró, sós tejjel leforrázzuk, és hagyjuk 5 percig állni, hogy megpuhuljon. Közben a szalonnát kis darabokra vágjuk, a zsírját kisütjük, a pörcöket pedig kiszedjük. Ezután a zsírhoz öntjük a tejfölt, és megforraljuk. Ezzel locsoljuk meg a pászkát, majd a tetejére rámorzsoljuk a túrót, és megszórjuk a pörccel.
Ajánljuk még: