Gasztro

Olcsó, könnyű krumplis étel: a pillangós

Győr-Moson-Sopron megye receptje

Hozzávalók

  • 1/2 kg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 ek fűszerpaprika
  • kb. 1 liter tej
  • fejenként min. egy darab tojás

Elkészítés

A krumplikat hasábokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, majd egy kevés zsiradékon megdinszteljük, mintha paprikás krumplit készítenénk. Megszórjuk a paprikával, és annyi vizet teszünk rá, amennyi éppen ellepi a tálban a krumplit. Megsózzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.

Ha megpuhult a krumpli, felöntjük tejjel. Ezzel együtt főzzük tovább, és amikor már forr, személyenként egy-egy tojást ütünk bele. Ezután már nem kevergetjük. Akkor van kész, ha a tojások is keményre főttek.

Ajánljuk még:

Ezek a hagyományos húsvéti ételek a határon túl

Magyarország finom – széltében, hosszában. Ezt az evidenciát ünnepeink alkalmával mindig megerősítjük: a legfinomabb falatok hagyományaink jellegzetes ízvilágát teremtik újjá. A magyar nyelvterület szélein, határainkon túl is őrzünk sajátos helyi fogásokat, amelyek húsvétkor kerülnek az asztalra.