Hozzávalók:
A salátához:
- 1 fej ropogós levelű saláta
- kb.15 szem fekete olívabogyó
- fél fej lilahagyma
- 20 dkg zöldhüvelyű zöldbab
- 3 db tojás
- 1 nagyobb tonhalkonzerv (olívaolajas)
- 8-10 szem koktélparadicsom
Az öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 0,5 dl világos balzsamecet
- ½ citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek édes mustár
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A salátát megmossuk, a leveleket falatnyi darabokra tépkedjük. A lilahagymát vékony karikára vágjuk, a tojásokat megfőzzük. A zöldbabot egy kevés olívaolajon megpirítjuk, közben picit megsózzuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
Az öntethez egyneműre keverjük az olajat, az ecetet, a citrom levét és a mustárt. Ízesítjük a felaprított fokhagymával, illetve frissen őrölt borssal.
Ha mindennel elkészültünk, egy szép tálra halmozzuk a salátaleveleket, majd rátesszük a többi zöldséget, és összeforgatjuk az öntettel. Ezután a salátaágyra helyezzük a cikkekre vágott tojást, az olívabogyókat, és a közepére rakjuk a tonhalat. Ezután máris tálaljuk pirított kenyérszeletekkel.
A megjelenést a Fiskars támogatta.
Ajánljuk még: