Nizzai saláta

Gasztro

Nizzai saláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A salátához:

  • 1 fej ropogós levelű saláta
  • kb.15 szem fekete olívabogyó
  • fél fej lilahagyma
  • 20 dkg zöldhüvelyű zöldbab
  • 3 db tojás
  • 1 nagyobb tonhalkonzerv (olívaolajas)
  • 8-10 szem koktélparadicsom

Az öntethez:

  • 1 dl olívaolaj
  • 0,5 dl világos balzsamecet
  • ½ citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édes mustár
  • frissen őrölt bors

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A salátát megmossuk, a leveleket falatnyi darabokra tépkedjük. A lilahagymát vékony karikára vágjuk, a tojásokat megfőzzük. A zöldbabot egy kevés olívaolajon megpirítjuk, közben picit megsózzuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.

Az öntethez egyneműre keverjük az olajat, az ecetet, a citrom levét és a mustárt. Ízesítjük a felaprított fokhagymával, illetve frissen őrölt borssal.

Ha mindennel elkészültünk, egy szép tálra halmozzuk a salátaleveleket, majd rátesszük a többi zöldséget, és összeforgatjuk az öntettel. Ezután a salátaágyra helyezzük a cikkekre vágott tojást, az olívabogyókat, és a közepére rakjuk a tonhalat. Ezután máris tálaljuk pirított kenyérszeletekkel.

A megjelenést a Fiskars támogatta.

Ajánljuk még:

A konyhakert felfedezésre váró mostohagyermeke: barátkozz a borágóval!

Báránynyelv, ökörnyelv, tetűvirág, pirítófű; csak pár ismert elnevezése kertünk egyik magról vetett egynyári csodájának, a kerti borágónak. Sajnos kevesen ismerik, és még kevesebben értékelik a benne rejlő kincseket, pedig igencsak sokoldalú konyhakerti-, fűszer- és gyógynövényről van szó. Nem állítom, hogy a legkönnyebben felfedezhető növények között van, de ha szánunk időt a megismerésére, és elkészítésének apró fortélyaira, akkor egészen biztos, hogy nem fogunk csalódni.