Nizzai saláta

Gasztro

Nizzai saláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A salátához:

  • 1 fej ropogós levelű saláta
  • kb.15 szem fekete olívabogyó
  • fél fej lilahagyma
  • 20 dkg zöldhüvelyű zöldbab
  • 3 db tojás
  • 1 nagyobb tonhalkonzerv (olívaolajas)
  • 8-10 szem koktélparadicsom

Az öntethez:

  • 1 dl olívaolaj
  • 0,5 dl világos balzsamecet
  • ½ citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édes mustár
  • frissen őrölt bors

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A salátát megmossuk, a leveleket falatnyi darabokra tépkedjük. A lilahagymát vékony karikára vágjuk, a tojásokat megfőzzük. A zöldbabot egy kevés olívaolajon megpirítjuk, közben picit megsózzuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk.

Az öntethez egyneműre keverjük az olajat, az ecetet, a citrom levét és a mustárt. Ízesítjük a felaprított fokhagymával, illetve frissen őrölt borssal.

Ha mindennel elkészültünk, egy szép tálra halmozzuk a salátaleveleket, majd rátesszük a többi zöldséget, és összeforgatjuk az öntettel. Ezután a salátaágyra helyezzük a cikkekre vágott tojást, az olívabogyókat, és a közepére rakjuk a tonhalat. Ezután máris tálaljuk pirított kenyérszeletekkel.

A megjelenést a Fiskars támogatta.

Ajánljuk még:

Gyógyír külsőleg és belsőleg is: kedvenc őszi olajaink

A természet kincsestára megannyi értékes, egészségmegőrző kincset tartogat számunkra – és ezt a lehetőséget érdemes kihasználnunk. A teák, tinktúrák, elixírek és táplálékkiegészítők világán túl van egy olyan csoport, ami nem jut elég figyelemhez, pedig használatuk nagymértékben segítheti szervezetünk támogatását: a növényi olajoknak mind a konyhánkban mind a fürdőszobánkban helyet érdemes szorítani, ugyanis külsőleg és belsőleg is jót tesznek az egészségünknek!