Hozzávalók
- 1 egész pecsenyekacsa
- 4 szem narancs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 ek vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 kk szerecsendió
- 3 ág rozmaring
- só
Elkészítés
A cukrot egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat. Két narancs levét kifacsarjuk, és ezt is a serpenyőbe öntjük a vörösborral együtt. Ezután addig forraljuk, míg kb. a felére vissza nem redukálódik, és az alkohol teljesen el nem tűnik belőle. Közben szerecsendiót is adunk hozzá.
A kacsát alaposan besózzuk, majd a hasüregébe teszünk egy négy darabra vágott narancsot és egy félbe vágott vöröshagymát. Ezután egy fedeles, kacsazsírral kikent sütőedénybe fektetjük úgy, hogy a melle legyen felfelé, majd meglocsoljuk a vörösboros mártással. Teszünk mellé 2-3 ág rozmaringot is. 220 fokra tesszük be sülni. Ha elkezd pirulni, akkor lefedjük, majd kb. két óra alatt puhára sütjük. Közben a kacsát a körülötte lévő szafttal locsolgatjuk. Ha már puha, tálalhatjuk is. Ha szükséges, akkor a sütés végén pirítsunk még rá egy kicsit.
A cikk megjelenését a Metro támogatta.