Hozzávalók:
- 1 egész pecsenyekacsa
- 4 szem narancs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 ek vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 kk szerecsendió
- 3 ág rozmaring
- só
![](/data/articles/112/1120/article-112094/kacsa1_fit_1060x10000.jpg?key=d729003068077d91581255a4fb788092)
Elkészítés:
A cukrot egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat. Két narancs levét kifacsarjuk, és ezt is a serpenyőbe öntjük a vörösborral együtt. Ezután addig forraljuk, míg kb. a felére vissza nem redukálódik, és az alkohol teljesen el nem tűnik belőle. Közben szerecsendiót is adunk hozzá.
![](/data/articles/112/1120/article-112094/kacsa2_fit_1060x10000.jpg?key=8a2c8b76ca63a8c91b52c49507f8a328)
A kacsát alaposan besózzuk, majd a hasüregébe teszünk egy négy darabra vágott narancsot és egy félbe vágott vöröshagymát. Ezután egy fedeles, kacsazsírral kikent sütőedénybe fektetjük úgy, hogy a melle legyen felfelé, majd meglocsoljuk a vörösboros mártással. Teszünk mellé 2-3 ág rozmaringot is. 220 fokra tesszük be sülni. Ha elkezd pirulni, akkor lefedjük, majd kb. két óra alatt puhára sütjük. Közben a kacsát a körülötte lévő szafttal locsolgatjuk. Ha már puha, tálalhatjuk is. Ha szükséges, akkor a sütés végén pirítsunk még rá egy kicsit.
A cikk megjelenését a Metro támogatta.
Ajánljuk még:
Egzotikus téli gyógynövények, amik fűszerként is megállják a helyüket
„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk
Karácsonyi filmes klisék, amiket milliószor láttunk, mégis szeretünk
„Ezer karácsonyfát és minden ragyogást odaadtam volna boldogan, hogy anyámat visszakapjam” – egy árvalány karácsonya
Ti emlékeztek még az első karácsonyi ajándékotokra, vagyis arra, hogy mi az első élményetek a karácsonyi ajándékotokról?