Narancsos kacsasült

Gasztro

KARÁCSONY

Narancsos kacsasült

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész pecsenyekacsa
  • 4 szem narancs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 ek vaj
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 ág rozmaring

 

Tovább olvasok
 

 

Elkészítés:

A cukrot egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat. Két narancs levét kifacsarjuk, és ezt is a serpenyőbe öntjük a vörösborral együtt. Ezután addig forraljuk, míg kb. a felére vissza nem redukálódik, és az alkohol teljesen el nem tűnik belőle. Közben szerecsendiót is adunk hozzá.

 

A kacsát alaposan besózzuk, majd a hasüregébe teszünk egy négy darabra vágott narancsot és egy félbe vágott vöröshagymát. Ezután egy fedeles, kacsazsírral kikent sütőedénybe fektetjük úgy, hogy a melle legyen felfelé, majd meglocsoljuk a vörösboros mártással. Teszünk mellé 2-3 ág rozmaringot is. 220 fokra tesszük be sülni. Ha elkezd pirulni, akkor lefedjük, majd kb. két óra alatt puhára sütjük. Közben a kacsát a körülötte lévő szafttal locsolgatjuk. Ha már puha, tálalhatjuk is. Ha szükséges, akkor a sütés végén pirítsunk még rá egy kicsit.

A cikk megjelenését a Metro támogatta.

Ajánljuk még:

Nem minden töknek lesz arca, mégis gyönyörű dekor válik belőle

A tökök beleragyognak az őszbe. Gyönyörű sárga színekkel szembevigyorognak, hogy lásd, a nyár nem siratnivaló. Parádés őszi dekorációk készülhetnek belőlük – de mit csináljon az, aki nem szíveli a harsány sárgát? Akinek környezetébe jobban passzol a hűs elegancia, a letisztult formák, a halvány pasztellek simulékonysága. Nekik szólnak a következő ötletek!