Hozzávalók
- 25 dkg graham-liszt
- 2 tojássárgája
- csipetnyi só
- 8 dkg méz
- 15 dkg vaj
- 5 kisebb alma
- 1 citrom leve
A tetejére:
- 15 dkg tisztított napraforgómag
- 5 dkg méz
- 3 dkg vaj
Elkészítés
A lisztet a tojássárgákkal, csipetnyi sóval, a mézzel meg a vajjal alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órán át pihentetjük. Egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és a kinyújtott tésztával kibéleljük. Előmelegített sütőben 200 C fokon 15 percig sütjük.
Ezalatt az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk, citromlével meglocsoljuk. A fél almákat az elősütött tésztára rakosgatjuk. A napraforgómagot a mézzel elkeverjük és az almák között egyenletesen eligazítjuk. Olvasztott vajjal a tortát meglocsoljuk és a forró sütőbe visszatéve további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: