Hozzávalók:
- 1 kg Lucullus paradicsom
- 1 kg koktélparadicsom vagy kisszilva paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chilipaprika
- só
Elkészítés:
Az összes paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk. A Lucullus paradicsomok magházát a levével együtt eltávolítjuk, kivágjuk a szárvégeket, és apróra feldaraboljuk őket. Ezután 2 gerezd fokhagymával, valamint 2 db chilipaprikával együtt feltesszük főni. Sózzuk, majd addig rotyogtatjuk, míg pürészerű nem lesz az állaga. Nem baj, ha maradnak benne darabok. Ezután belehelyezzük az egész, hámozott koktélparadicsomokat, és 5-6 percen keresztül együtt főzzük őket, hogy ezek is átmelegedjenek. Csírátlanított üvegekbe tesszük a keveréket, majd lezárjuk, és lefordítva dunsztoljuk.
Ajánljuk még: