Gasztro

Mini quiche

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1-2 csepp jéghideg víz (ha szükséges)

A töltelékhez:

  • 2 db tojás
  • 60 ml tejszín
  • 1 ek. Univer Majonéz
  • bors
  • vékonyra szeletelt sárgarépa

A tálaláshoz:

  • Univer Erős Pistás Torma

Elkészítés 

Elsőként a tésztát készítjük el. A hideg vajat eldörzsöljük a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást és egy csipet sót. Ha nem állna össze a tészta, néhány csepp jéghideg vizet teszünk még hozzá. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, ne olvasszuk meg a vajat. Ha elkészültünk, becsomagoljuk a tésztát, és egy órára a hűtőbe rakjuk. Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Kicsivel nagyobb köröket vágjunk a tésztából, mint amekkora a sütőformánk.

Ezután kibéleljük a formákat a tésztával.

A töltelékhez a sárgarépát egy zöldséghámozóval csíkokra vágjuk. A két tojást elkeverjük a tejszínnel, majd ízesítjük sóval, borssal, és egy nagy evőkanál majonézt is adunk hozzá.

Ha mindennel elkészültünk, befejezzük az összeállítást. A sárgarépaszalagokat a tésztára rakjuk, majd beöntjük a tejszínes keverékkel. Körülbelül háromnegyedig töltsük meg a formát. Száznyolcvan fokos sütőbe tegyük be. Akkor van készen, ha a közepe szépen megemelkedik, megpirul, a tészta pedig világos barna színt kap.

A recept megjelenését az Univer támogatta.