Hozzávalók
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1-2 csepp jéghideg víz (ha szükséges)
A töltelékhez:
- 2 db tojás
- 60 ml tejszín
- 1 ek. Univer Majonéz
- só
- bors
- vékonyra szeletelt sárgarépa
A tálaláshoz:
- Univer Erős Pistás Torma
Elkészítés
Elsőként a tésztát készítjük el. A hideg vajat eldörzsöljük a liszttel, majd hozzáadjuk a tojást és egy csipet sót. Ha nem állna össze a tészta, néhány csepp jéghideg vizet teszünk még hozzá. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, ne olvasszuk meg a vajat. Ha elkészültünk, becsomagoljuk a tésztát, és egy órára a hűtőbe rakjuk. Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Kicsivel nagyobb köröket vágjunk a tésztából, mint amekkora a sütőformánk.
Ezután kibéleljük a formákat a tésztával.
A töltelékhez a sárgarépát egy zöldséghámozóval csíkokra vágjuk. A két tojást elkeverjük a tejszínnel, majd ízesítjük sóval, borssal, és egy nagy evőkanál majonézt is adunk hozzá.
Ha mindennel elkészültünk, befejezzük az összeállítást. A sárgarépaszalagokat a tésztára rakjuk, majd beöntjük a tejszínes keverékkel. Körülbelül háromnegyedig töltsük meg a formát. Száznyolcvan fokos sütőbe tegyük be. Akkor van készen, ha a közepe szépen megemelkedik, megpirul, a tészta pedig világos barna színt kap.
A recept megjelenését az Univer támogatta.
Ajánljuk még: