Mézes-mustáros sertéstarja

Gasztro

Mézes-mustáros sertéstarja

Móricz Kitti, a Tiltott Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja, egészben  
  • 0,5 kg vöröshagyma 
  • 1 l Tiltott Csíki Mézes Sör
  • 0,2 kg méz
  • 0,1 kg mustár 
  • 0,01 kg mustármag 
  • 1 kg burgonya 
  • só, bors 

Elkészítés:

A sertéstarját sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a fél karikára vágott hagymát, a mustármagot és a sört. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. 

Másnap tepsibe tesszük a páclé felével, fóliával letakarjuk, és 150 fokon 1,5 óráig sütjük, közben párszor megforgatjuk. Másfél óra után levesszük a fóliát, majd 200 fokon további 20 percig sütjük. 

A maradék páclevet a hagymával feltesszük főni, és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. 

Miután megsült a hús, kis ideig pihentetjük, majd fóliába tekerjük, hogy szép formája legyen. 

A burgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. Miután elkészült, leszűrjük, forró olajban kisütjük, és összekeverjük a mustáros hagymás mártással. 

A tarját felszeleteljük, serpenyőben mindkét oldalát lepirítjuk, majd a burgonyával találjuk. 

A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.