Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja, egészben
- 0,5 kg vöröshagyma
- 1 l Tiltott Csíki Mézes Sör
- 0,2 kg méz
- 0,1 kg mustár
- 0,01 kg mustármag
- 1 kg burgonya
- só, bors
Elkészítés:
A sertéstarját sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a fél karikára vágott hagymát, a mustármagot és a sört. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap tepsibe tesszük a páclé felével, fóliával letakarjuk, és 150 fokon 1,5 óráig sütjük, közben párszor megforgatjuk. Másfél óra után levesszük a fóliát, majd 200 fokon további 20 percig sütjük.
A maradék páclevet a hagymával feltesszük főni, és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Miután megsült a hús, kis ideig pihentetjük, majd fóliába tekerjük, hogy szép formája legyen.
A burgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. Miután elkészült, leszűrjük, forró olajban kisütjük, és összekeverjük a mustáros hagymás mártással.
A tarját felszeleteljük, serpenyőben mindkét oldalát lepirítjuk, majd a burgonyával találjuk.
A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: