Hozzávalók
- 1,5 kg oldalas
- 4 dl passzírozott paradicsom
- 1 tk. Horváth Rozi őrölt fekete bors
- 1 tk. Horváth Rozi kömény
- 1 tk. Horváth Rozi kakukkfű
- chili ízlés szerint
- 2 ek. olívaolaj
- só
A babpüréhez:
- 30 dkg előfőzött fehér bab
- 4-5 ek. olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk. Horváth Rozi citrombors
- só
Elkészítés
A húst alaposan besózzuk, három csontonként feldaraboljuk. A paradicsomot elkeverjük a fűszerekkel. A köménymagot érdemes mozsárban megtörni. Minden húsdarabot alaposan megfürdetünk a paradicsomos keverékben. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk az oldalasdarabokat, majd meglocsoljuk olívaolajjal, és ráöntjük a maradék fűszeres keveréket is. Befedjük a tepsit, majd 170 fokon puhára sütjük a húst. Ezután fedő nélkül sütjük pirosra.
A babpüréhez a babot összetörtjük, egy kisebb adagot egészben félreteszünk a tálaláshoz. A fokhagymagerezdeket megfuttatjuk az olívaolajon, majd az összetört babhoz adjuk. Az egészet ízesítjük sóval és citromborssal. Jót tesz neki, ha néhány órát áll fogyasztás előtt.