Menzás kakaós sütemény – otthoni kiadásban

Gasztro

Menzás kakaós sütemény – otthoni kiadásban

Kakaós süti a javából!

Hozzávalók:

  • 7,5 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • ½ csomag sütőpor
  • 5 dkg natúr kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek rumaroma
  • 2,5 dl tej

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A puha vajat alaposan kikeverjük a tojással és a cukorral.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Ezután elkezdjük a vajas keverékhez adagolni, közben pedig a tejet is hozzáadjuk. Ha a keverékünk sima és csomómentes, akkor hozzáadjuk a rumaromát is, majd ezzel is átkeverjük.

Ezután egy kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Önmagában is nagyon finom, de ha kettévágjuk a süteményt, akkor valamilyen savanykásabb lekvárral is megtölthetjük.

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.