Meleg kacsamellsaláta

Gasztro

Meleg kacsamellsaláta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsamell filézve
  • só, bors
  • ½ hokkaidó tök
  • ½ sárga patisszon
  • 2 ek világos balzsamecet
  • friss oregánó

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A kacsamellek bőrét precízen beirdaljuk. Ehhez egy éles, inkább rövidebb pengéjű késsel bevágásokat ejtünk rajta, de figyelünk, hogy a húst ne vágjuk meg. Ezután a húsokat a bőrös felükkel lefelé betesszük egy vastag aljú serpenyőbe, majd lassan elkezdjük melegíteni. Így a bőrből ki tud sülni a lehető legtöbb zsír, és finom ropogós lesz. Közben a kisült zsírt érdemes leönteni a hús alól.

A mellek húsos felét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a bőr már tökéletesre sült, akkor megfordítjuk a melleket, és a másik felüket is sütjük egy rövid ideig, körülbelül egy percig. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük a serpenyőt, és 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ha nincs olyan serpenyőnk, amit be tudunk tenni a sütőbe, akkor helyezzük át gyorsan a húst egy fedeles tepsibe.

Ha rózsaszín kacsamellet szeretnénk, akkor 15 percig hagyjuk a sütőben, majd vegyük ki, és pihentessük még öt percig. Ha szeretnénk teljesen átsütni, akkor 18-19 percig hagyjuk a sütőben a húst.

 

A hokkaidót és a patisszont közben megtisztítjuk. Ha zsengék, akkor nem szükséges a héjukat eltávolítani. A zöldségeket ezután kis kockákra vágjuk, és egy forró serpenyőben az előzőleg leöntött kacsazsíron megpirítjuk. Ha már szép színük van, és meg is puhultak, akkor meglocsoljuk őket balzsamecettel, majd sózzuk és borsozzuk. Rövid ideig még főzzük, hogy az ecet elpárologjon.

Végül melegen tálaljuk a szeletekre vágott kacsamellel együtt, friss oregánóval megszórva.

 A megjelenést a Fiskars támogatta.

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X