Hozzávalók
- 200 g marcipán
- 1 db tojás
- 80 g porcukor
- 110 g liszt
- 100 g őrölt mandula
Az összeállításhoz:
- málnalekvár
Elkészítés
A marcipánt egy keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát, és addig keverjük, amíg lágy tésztát nem kapunk. Ezután a masszából diónyi golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Mindegyik közepébe készítünk egy mélyedést az ujjunk segítségével, majd ezt megtöltjük málnalekvárral.
175 fokon 12-14 percig sütjük. Figyeljünk, hogy ne barnuljanak meg túlságosan a kis sütemények.
Melegen még kissé sérülékenyek, ezért óvatosan bánjunk velük!
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: