Marcipános keksz
Olvasási idő: 2 perc

Marcipános keksz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 200 g marcipán
  • 1 db tojás
  • 80 g porcukor
  • 110 g liszt
  • 100 g őrölt mandula

Az összeállításhoz:

  • málnalekvár

Elkészítés 

A marcipánt egy keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát, és addig keverjük, amíg lágy tésztát nem kapunk. Ezután a masszából diónyi golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Mindegyik közepébe készítünk egy mélyedést az ujjunk segítségével, majd ezt megtöltjük málnalekvárral.

175 fokon 12-14 percig sütjük. Figyeljünk, hogy ne barnuljanak meg túlságosan a kis sütemények.

Melegen még kissé sérülékenyek, ezért óvatosan bánjunk velük!

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!