Gasztro

Marcipános keksz

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 200 g marcipán
  • 1 db tojás
  • 80 g porcukor
  • 110 g liszt
  • 100 g őrölt mandula

Az összeállításhoz:

  • málnalekvár

Elkészítés 

A marcipánt egy keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát, és addig keverjük, amíg lágy tésztát nem kapunk. Ezután a masszából diónyi golyókat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Mindegyik közepébe készítünk egy mélyedést az ujjunk segítségével, majd ezt megtöltjük málnalekvárral.

175 fokon 12-14 percig sütjük. Figyeljünk, hogy ne barnuljanak meg túlságosan a kis sütemények.

Melegen még kissé sérülékenyek, ezért óvatosan bánjunk velük!

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Kacsamáj bonbon borssal, kakukkfűvel

Farsangi finomság vendégeknek, uzsonnára, mulatságba a kacsamáj bonbon. Formája utal valami nyalánkságra, a krémes-tejszínes-fűszeres májkrémet durvára tört dió és finomra vágott aszalt barack vigyázza. Pirítóssal, zöldségekkel, friss péksüteménnyel különlegesen jó falat!