Gasztro

Mangalicatarja vargányabrassóival

Majoros Zsolt receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg apró szemű vargánya
  • 50 dkg salátaburgonya
  • 1 újhagyma
  • 1 ek. mangalicazsír
  • 1 dl jus
  • 1,5 dkg vaj
  • 3 szelet szuvidált mangalicatarja

A szuvidálásnál használt fűszerek:

  • babérlevél
  • kakukkfű
  • fokhagyma
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 ek. mangalicazsír

Savanyított sült paprika:

  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • kristálycukor
  • Sherry ecet
  • víz

 

Elkészítés 

Az apró szemű, vékony héjú salátaburgonyát sós vízben megfőzzük. A vargányákat félbevágjuk, majd a mangalicazsíron elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a megfőtt, cikkekre vágott burgonyát is. Ha kellően vékony héjú burgonyát használunk, nem szükséges meghámozni. Ha megpirult a gomba és a krumpli, hozzáadjuk a jus-t, és folyamatos, óvatos kevergetés mellett addig pirítjuk, míg a zöldségek gyönyörű fényes bevonatot nem kapnak. Közben sózzuk az ételt, a végén pedig adunk hozzá vajat és aprított újhagymát.

A szuvidált, vagy elősütött mangalicatarját szeletekre vágjuk, majd serpenyőben kevés mangalicazsíron szép pirosra sütjük.

A salátához a paprikákat megsütjük, majd a héjukat lehúzzuk, és kimagozzuk őket. Akkor lesz jó, ha a héjuk kissé feketére sül.

Ezután a szokásos módon édeskés, savanykás salátalevet készítünk rá.

Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk az ételt!

Ajánljuk még: