Hozzávalók
- 25 dkg apró szemű vargánya
- 50 dkg salátaburgonya
- 1 újhagyma
- 1 ek. mangalicazsír
- 1 dl jus
- 1,5 dkg vaj
- só
- 3 szelet szuvidált mangalicatarja
A szuvidálásnál használt fűszerek:
- babérlevél
- kakukkfű
- fokhagyma
- frissen őrölt feketebors
- 1 ek. mangalicazsír
Savanyított sült paprika:
- 2 db piros kaliforniai paprika
- kristálycukor
- Sherry ecet
- víz
- só
Elkészítés
Az apró szemű, vékony héjú salátaburgonyát sós vízben megfőzzük. A vargányákat félbevágjuk, majd a mangalicazsíron elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a megfőtt, cikkekre vágott burgonyát is. Ha kellően vékony héjú burgonyát használunk, nem szükséges meghámozni. Ha megpirult a gomba és a krumpli, hozzáadjuk a jus-t, és folyamatos, óvatos kevergetés mellett addig pirítjuk, míg a zöldségek gyönyörű fényes bevonatot nem kapnak. Közben sózzuk az ételt, a végén pedig adunk hozzá vajat és aprított újhagymát.
A szuvidált, vagy elősütött mangalicatarját szeletekre vágjuk, majd serpenyőben kevés mangalicazsíron szép pirosra sütjük.
A salátához a paprikákat megsütjük, majd a héjukat lehúzzuk, és kimagozzuk őket. Akkor lesz jó, ha a héjuk kissé feketére sül.
Ezután a szokásos módon édeskés, savanykás salátalevet készítünk rá.
Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk az ételt!
Ajánljuk még: