Hozzávalók:
- 1 kg papszelet
- 1 tk olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Chilis zöldbab:
- 50 dkg zöldbab
- 3-4 szál méteres bab
- 15 szem lóbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl húsleves
- 1,5 dkg vaj
- chili ízlés szerint
- friss kapor
Tökmagolajos burgonyapüré:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 dl tökmagolaj
- só
Elkészítés:
A burgonyákat megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni. Ha már puha, akkor leszűrjük, és hagyjuk megszáradni a burgonyadarabokat. Ha eltűnt a felületükről a nedvesség, akkor sűrű lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Ettől nagyon selymes lesz az állaga.
A tejet a vajjal felforraljuk, és krémesre keverjük vele a krumplipürét. A tökmagolajot is hozzáadjuk, ha szükséges, akkor még sózzuk.
A babokat megmossuk, a zöldbab végeit levágjuk, a lóbabot kifejtjük. Sós, forrásban lévő vízben 4-5 percig blansírozzuk őket. A vízbe egy gerezd szétnyomott fokhagymát is teszünk. Fontos, hogy a zöldbabot teljesen főzzük meg. Ha megfőttek, jeges vízbe szedjük ki őket, hogy ne melegedjenek tovább.
Két merőkanálnyi húslevest felforralunk, hozzáadjuk a vajat, és ebben melegítjük vissza a babokat tálalás előtt.
A papszeletet egy kevés olívaolajon, folyamatosan forgatva megsütjük. Csak sót teszünk rá, mellé pedig dobunk néhány gerezd összenyomott fokhagymát.
Tálaláskor kaporral és chilivel is megszórjuk az ételt.
Ajánljuk még: