Hozzávalók:
- A tésztához:
- 90 g puha Magyar Vaj
- 150 g kristálycukor
- 2 darab tojás
- 130 g finomliszt
- 50 g mandulaliszt
- 1 tk sütőpor
- 120 g Magyar Tejföl
- 30 g olaj
A krémhez:
- 100 g puha Magyar Vaj
- 100 g porcukor
- 1 marék málna
- 1 cs vaníliás cukor
- + 2-3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is simára keverjük. A liszthez hozzáadjuk a mandulalisztet és a sütőport, majd az egészet a vajas keverékhez öntjük. Közben jöhet bele a tejföl és az olaj is. Ha a masszának szép egynemű, akkor egy sütőpapírral bélelt, 20 x 20 centiméteres sütőformába kanalazzuk.
170 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a friss vagy a fagyasztott málnát feltesszük főni a vaníliás cukorral. Amint felmelegedett, és kiadta a levét, lehúzzuk a tűzről, és átpasszírozzuk. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd annyi passzírozott málnát adunk hozzá, hogy szép intenzív színe legyen. Ekkor a vaj kissé össze fog csomósodó a nedvességtől. Adjunk hozzá pluszban 2-3 evőkanál porcukrot, és ezzel keverjük tökéletesen simára és egyneműre. Ha a tésztánk kihűlt, a tetejét megkenjük a krémmel, és egy órára hűtőbe tesszük. Ezután máris tálalhatjuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta