Mandulás sütemény málnás vajkrémmel

Gasztro

Mandulás sütemény málnás vajkrémmel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 90 g puha Magyar Vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 130 g finomliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 120 g Magyar Tejföl
  • 30 g olaj

A krémhez:

  • 100 g puha Magyar Vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 marék málna
  • 1 cs vaníliás cukor
  • + 2-3 evőkanál porcukor

 

Tovább olvasok
 

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is simára keverjük. A liszthez hozzáadjuk a mandulalisztet és a sütőport, majd az egészet a vajas keverékhez öntjük. Közben jöhet bele a tejföl és az olaj is. Ha a masszának szép egynemű, akkor egy sütőpapírral bélelt, 20 x 20 centiméteres sütőformába kanalazzuk.

170 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a friss vagy a fagyasztott málnát feltesszük főni a vaníliás cukorral. Amint felmelegedett, és kiadta a levét, lehúzzuk a tűzről, és átpasszírozzuk. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd annyi passzírozott málnát adunk hozzá, hogy szép intenzív színe legyen. Ekkor a vaj kissé össze fog csomósodó a nedvességtől. Adjunk hozzá pluszban 2-3 evőkanál porcukrot, és ezzel keverjük tökéletesen simára és egyneműre. Ha a tésztánk kihűlt, a tetejét megkenjük a krémmel, és egy órára hűtőbe tesszük. Ezután máris tálalhatjuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta

Ajánljuk még:

Ételek, amiknek jól áll a majonéz: 8 fogást ajánlunk

A majonéz nem bonyolult alapanyag, de annál jobb: tojás és olaj adja az alapját, de ízesíthetjük citrommal, tárkonnyal, tormával és még annyi minden mással! Aztán finom falatokra tehetjük, hogy mesteri párosítások révén jobbnál jobb ízkombinációkat alkossunk!

 

Már követem az oldalt

X