Mandulás sütemény málnás vajkrémmel

Gasztro

Mandulás sütemény málnás vajkrémmel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 90 g puha Magyar Vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 130 g finomliszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 120 g Magyar Tejföl
  • 30 g olaj

A krémhez:

  • 100 g puha Magyar Vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 marék málna
  • 1 cs vaníliás cukor
  • + 2-3 evőkanál porcukor

 

Tovább olvasok
 

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat kihabosítjuk a cukorral. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azokkal is simára keverjük. A liszthez hozzáadjuk a mandulalisztet és a sütőport, majd az egészet a vajas keverékhez öntjük. Közben jöhet bele a tejföl és az olaj is. Ha a masszának szép egynemű, akkor egy sütőpapírral bélelt, 20 x 20 centiméteres sütőformába kanalazzuk.

170 fokos sütőben körülbelül fél óra alatt szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a friss vagy a fagyasztott málnát feltesszük főni a vaníliás cukorral. Amint felmelegedett, és kiadta a levét, lehúzzuk a tűzről, és átpasszírozzuk. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd annyi passzírozott málnát adunk hozzá, hogy szép intenzív színe legyen. Ekkor a vaj kissé össze fog csomósodó a nedvességtől. Adjunk hozzá pluszban 2-3 evőkanál porcukrot, és ezzel keverjük tökéletesen simára és egyneműre. Ha a tésztánk kihűlt, a tetejét megkenjük a krémmel, és egy órára hűtőbe tesszük. Ezután máris tálalhatjuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta

Ajánljuk még:

Erdésztokány friss füvekkel

Tavasz derekán az erdő és a rét olyan zöldben ring, amit talán a legnagyobb festők sem tudnak visszaadni vásznukon. Ezeket a zöld ízeket megkóstolhatjuk, levesbe vagy főzelékbe szelídíthetjük – persze, csak azután, ha meggyőződtünk róla, hogy ehetőek. Ezt a füves tokányt egy kedves erdész barátunk készítette nekünk először, az erdő rejtekén. Csodájára jártunk, mi minden került bele a kosarából! A sok-sok zöld „miskulancia” mennyei mártássá változott benne, mire a hús megpuhult, a juhtúró és a tojás bársonyossá simította, a tejföl csöppet savanyított rajta – ízében ott volt a tavaszi madárdal, a kikelet jókedve, az erdő zúgása fenségesen.

 

Már követem az oldalt

X