Lucskos káposzta

Gasztro

Lucskos káposzta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 liba csontos részei
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 fej káposzta
  • csombor, só, bors
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 2 ek liszt

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Felteszünk egy nagyobb lábosban vizet forrni. A liba csontos részeit a forró vízbe tesszük, egy kicsit abáljuk. Közben 2 sárgarépát megtisztítunk és lereszelünk, majd egy serpenyőben ledinszteljük. Adunk hozzá egy fej felaprított hagymát és egy marék összevágott paprikát. Sóval, borssal ízesítjük. Ezt is a forró vízbe öntjük. Az egészet addig főzzük, míg a húsos részek megfőnek. Ezután beletesszük a feldarabolt káposztát, és csomborral ízesítjük. A legvégén a habarás kerül bele, melyet két tojássárgájából, 1 dl tejből és két evőkanál lisztből készítünk. Hőkiegyenlítés után öntjük a levesbe, majd ezzel is beforraljuk.

 A cikk megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Ajánljuk még:

Traminileves az ünnepi asztalra

A borleveseknek minden szőlőtermelő nép étlapján ott a helyük. Van, ahol édesen készülnek, tojássárgájával sűrítve, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, sáfránnyal. Kerülhet bele habgaluska, pirított zsemlekocka, tészta, hajdinagombóc. A rajnai borvidék borleveshez tejszínt csorgatnak, fahéj és citromhéj adja a zamatához a pluszt, grízgaluska mosolyog benne. Móron süteményt mártogatnak a csészében kínált, édes levesbe.