Hozzávalók
- 1 liba csontos részei
- 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 db zöldpaprika
- 1 fej káposzta
- csombor, só, bors
- 2 tojássárgája
- 1 dl tej
- 2 ek liszt
Elkészítés:
Felteszünk egy nagyobb lábosban vizet forrni. A liba csontos részeit a forró vízbe tesszük, egy kicsit abáljuk. Közben 2 sárgarépát megtisztítunk és lereszelünk, majd egy serpenyőben ledinszteljük. Adunk hozzá egy fej felaprított hagymát és egy marék összevágott paprikát. Sóval, borssal ízesítjük. Ezt is a forró vízbe öntjük. Az egészet addig főzzük, míg a húsos részek megfőnek. Ezután beletesszük a feldarabolt káposztát, és csomborral ízesítjük. A legvégén a habarás kerül bele, melyet két tojássárgájából, 1 dl tejből és két evőkanál lisztből készítünk. Hőkiegyenlítés után öntjük a levesbe, majd ezzel is beforraljuk.
A cikk megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.
Ajánljuk még:
Mákos-sütőtökös tekercs
Vesevelő
Fügés-sajtkrémes torta
Magyarország kedvenc étele – nálatok hogy készül a töltött káposzta?
Mindenhol más, mégis mindenhol jó.