Hozzávalók
- 4 szelet lazac
- 1 tk. Metro Chef durvára őrölt bors
- 2 ek. Metro Chef olívaolaj
- 5 dkg vaj
- friss zsálya
- 2 gerezd fokhagyma
- só
A mártáshoz:
- 1 kk. Metro Chef durvára őrölt bors
- 1 ek. Metro Chef olívaolaj
- 1 ek. vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl zsíros tejszín
- 1 ek. liszt
- ½ citrom héja
A tálaláshoz:
- főtt szélesmetélt
Elkészítés
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítünk, majd az olívaolajon elkezdjük sütni a besózott lazacszeleteket. Bőrrel lefelé tesszük ezeket az edénybe, és hagyjuk, hogy megpiruljon a felületük. Ezután óvatosan átfordítjuk a halat, majd egy percig tovább pirítjuk. Ezután lejjebb vesszük a hőmérsékletet, teszünk az edénybe egy adag vajat, két fokhagymagerezdet és friss zsályát. Durvára őrölt borssal is megszórjuk a lazacot, majd lefedjük, és néhány percig hagyjuk, hogy teljesen átjárja a hő. Ezután félrehúzzuk a tűzről, és 5-6 percet pihentetjük.
A mártáshoz a vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk a felkarikázott fokhagymát, majd felöntjük a liszttel elkevert tejszínnel. Sűrűre beforraljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal.
Ha elkészültünk, tálaljuk a lazacot a mártással és a frissen kifőzött tésztával.