Hozzávalók
- 25 dkg gomba tetszés szerint
- 25 dkg burgonya
- 4 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 liter zöldség- vagy csirkehúsleves
- 3 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- friss kapor
- 1 babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- esetleg 1 kiskanál cukor
Elkészítés
A gombát alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük, a hámozott burgonyát felkockázzuk. A vajat egy fazékban megolvasztjuk, beledobjuk az apróra vágott hagymát. Ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a gombát, és 5-6 percig pároljuk. Ráöntjük a húslevest, beletesszük a fűszereket és felforraljuk. Ekkor beletesszük a burgonyát és csöndesen gyöngyözve addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, majd a tojásokat egyenként, óvatosan beleütjük. Ekkor már csak 2-3 percig főzzük, és máris tálaljuk, finomra vágott friss kaporral megszórva. Akinek úgy kedvesebb, egy kiskanál cukorral teheti édeskéssé.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho