Kukoricapehelybe forgatott sült bacon

Gasztro

Kukoricapehelybe forgatott sült bacon

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 ek Univer ketchup
  • ½ kk őrölt paprika
  • 8-10 szelet bacon
  • 1 bögre natúr kukoricapehely

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A ketchupot elkeverjük az őrölt paprikával. Ha szeretjük a csípőset, akkor őrölt chilit is adhatunk hozzá. A baconszeleteket egy ecset segítségével vékonyan bekenjük a ketchupos keverékkel, majd a kissé megtört kukoricapehelybe forgatjuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a bundázott szalonnaszeleteket. 

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.