Gasztro

Kukoricapehelybe forgatott sült bacon

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 ek Univer ketchup
  • ½ kk őrölt paprika
  • 8-10 szelet bacon
  • 1 bögre natúr kukoricapehely

 

Elkészítés

A ketchupot elkeverjük az őrölt paprikával. Ha szeretjük a csípőset, akkor őrölt chilit is adhatunk hozzá. A baconszeleteket egy ecset segítségével vékonyan bekenjük a ketchupos keverékkel, majd a kissé megtört kukoricapehelybe forgatjuk. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a bundázott szalonnaszeleteket. 

 

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Sütőtökös curry szűzpecsenyével

Hideg időben mindig jólesik valami fűszeres, valami nagyon zamatos, valami csípős. A gyömbér, a kurkuma, a chili, a fahéj belülről is melegítenek, egy könnyű és színes egytálételnek pedig elképesztően finom ízt adnak. A sütőtöknek még nem járt le az ideje, amíg csak lehet, fogyasszuk sütve, levesnek, rakottan vagy akár egy fenséges curryben!