Hozzávalók
- kb. 15-20 dkg liszt (amennyit a krumpli felvesz)
- 4-5 szem közepes krumpli
- 2 db tojás
- csipet só
A sütéshez: 1 liter olaj
Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük. Miután már kicsit hűlt, a héját lehúzzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután összegyúrjuk a tojásokkal, egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Ez attól függ, milyen a burgonya. A lényeg, hogy összeálljon a tészta, és ne legyen ragacsos. Ezután deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel kb. 5x5-ös négyzetekre vágjuk. Addig hagyjuk pihenni, amíg az olaj megmelegszik, utána mindkét oldalát kisütjük.
Tálalhatjuk sósan és édesen is.
A recept megjelenését a SMEG támogatta.
Ajánljuk még: