Gasztro

Krumplis fánk

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • kb. 15-20 dkg liszt (amennyit a krumpli felvesz)
  • 4-5 szem közepes krumpli
  • 2 db tojás
  • csipet só

A sütéshez: 1 liter olaj

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük. Miután már kicsit hűlt, a héját lehúzzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután összegyúrjuk a tojásokkal, egy csipet sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz. Ez attól függ, milyen a burgonya. A lényeg, hogy összeálljon a tészta, és ne legyen ragacsos. Ezután deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Késsel kb. 5x5-ös négyzetekre vágjuk. Addig hagyjuk pihenni, amíg az olaj megmelegszik, utána mindkét oldalát kisütjük.

Tálalhatjuk sósan és édesen is.

A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Ajánljuk még:

Sütőtökös töltött sütemény

Színek játéka, amíg még van sütőtök, és már van zsenge csalán a kert végében. Zöld süteményeket nem csak karácsonykor süthetünk, hiszen a fenyők után már a tavaszt idézik nekünk! A rafinált fűszerezés egész extra összhangot teremt, élvezzük csak ki, ahogy az ősz és a tavasz találkozik a nyelvünkön!