Körtés-tökmagos torta (gluténmentes)

Gasztro

Körtés-tökmagos torta (gluténmentes)

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg gluténmentes keksz
  • 2 marék tökmag
  • 5 dkg vaj

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 3 lapzselatin
  • 2-3 szem körte + 2 ek cukor

A tetejére:

  • 2 marék tökmag
  • 1 ek barnacukor

 

Tovább olvasok
kortes-tokmagos-torta-recept-borbas-marcsi

 

Az alaphoz aprítógépbe tesszük a tökmagot. Rövid ideig aprítjuk, majd hozzáadjuk a kekszet. Azzal is összedolgozzuk, majd elkeverjük a felolvasztott vajjal. Folpackkal beborítjuk egy kapcsos tortaforma oldalát, majd a forma aljába nyomkodjuk a tökmagos keveréket. Ezután hűtőbe rakjuk.

Amíg a vaj visszadermed, elkészítjük a krémet. A tökmagot megpirítjuk, majd megszórjuk barnacukorral, és félretesszük hűlni. A körtét meghámozzuk, feldaraboljuk, majd egy serpenyőben átmelegítjük, közben megszórjuk két kanál cukorral. Ha már nem nyers, de még picit roppanós, lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. A mascarponét lassú fokozaton elkeverjük a porcukorral. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk. Ha megpuhult, kicsavarjuk belőle a vizet, majd kis lángon felolvasztjuk. Ezt is a krémhez adjuk. A körtét is elkeverjük benne.

kortes-tokmagos-torta-recept-borbas-marcsi

 

Végül összeállítjuk a tortát. Az alapra öntjük a krémet, majd megszórjuk a tetejét a pirított, cukros tökmaggal. Legalább két órára hűtőbe rakjuk. 

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.