Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 15 dkg gluténmentes keksz
- 2 marék tökmag
- 5 dkg vaj
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 3 lapzselatin
- 2-3 szem körte + 2 ek cukor
A tetejére:
- 2 marék tökmag
- 1 ek barnacukor
![kortes-tokmagos-torta-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113581/Kortes_tokmagos_torta_recept_Borbas_Marcsi_3_fit_1060x10000.jpg?key=d8722f5d6ad3c73a531f242bb74f4cee)
Az alaphoz aprítógépbe tesszük a tökmagot. Rövid ideig aprítjuk, majd hozzáadjuk a kekszet. Azzal is összedolgozzuk, majd elkeverjük a felolvasztott vajjal. Folpackkal beborítjuk egy kapcsos tortaforma oldalát, majd a forma aljába nyomkodjuk a tökmagos keveréket. Ezután hűtőbe rakjuk.
Amíg a vaj visszadermed, elkészítjük a krémet. A tökmagot megpirítjuk, majd megszórjuk barnacukorral, és félretesszük hűlni. A körtét meghámozzuk, feldaraboljuk, majd egy serpenyőben átmelegítjük, közben megszórjuk két kanál cukorral. Ha már nem nyers, de még picit roppanós, lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. A mascarponét lassú fokozaton elkeverjük a porcukorral. A lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk. Ha megpuhult, kicsavarjuk belőle a vizet, majd kis lángon felolvasztjuk. Ezt is a krémhez adjuk. A körtét is elkeverjük benne.
![kortes-tokmagos-torta-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113581/Kortes_tokmagos_torta_recept_Borbas_Marcsi_6_fit_1060x10000.jpg?key=3897db5896721fed665f3fe464e15326)
Végül összeállítjuk a tortát. Az alapra öntjük a krémet, majd megszórjuk a tetejét a pirított, cukros tökmaggal. Legalább két órára hűtőbe rakjuk.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: