Körtés-gesztenyés szarvascomb gombás rizzsel  

Gasztro

Körtés-gesztenyés szarvascomb gombás rizzsel  

Kovács Lázár receptje

Hozzávalók

  • 3 szelet érlelt, pácolt szarvascomb
  • 1 ek zsír
  • 3 fél körte
  • 9 szelet mozzarella
  • 10 dkg gesztenyepüré
  • 3 ek áfonyalekvár
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 bögre jázminrizs
  • 2 bögre víz
  • 1 ek sertészsír
  • apróra vágott gombák vegyesen (vargánya, csiperke, laska stb.)

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A szarvascombszeleteket forró serpenyőben kevés zsiradékon, oldalanként 3-3 percig sütjük.

A körtefeleket kimagozzuk, ha nem konzervet használunk. A magház helyére teszünk egy kiskanálnyi áfonyalekvárt, egy gombóc gesztenyepürét, és mindegyiket lefedjük 3 vékony szelet mozzarellával. Ha a húsok sütési ideje lejárt, akkor a körtéket is betesszük a serpenyőbe, és az egészet betesszük a forró, 200 fokos sütőbe, grillezős fokozatra, 3 percre.

Közben a rizst is elkészítjük. Egy cserépedénybe tesszük a zsírt, kicsit megsózzuk, majd a megmosott rizst is hozzáadjuk. Teszünk bele egy fej vöröshagymát, és többféle apróra vágott gombát is. Ezután feltesszük főni kétszeres mennyiségű vízben. Kb. 20 perc alatt fő puhára, de ezután érdemes egy kicsit pihentetni tálalás előtt.

Ha letelt a három perc a sütőben, kivesszük a serpenyőt, és kiszedjük belőle a körtéket és a hússzeleteket. A körték tetején lévő sajtra egy zsebsárkánnyal még kicsit rápiríthatunk.

A serpenyőben maradt szaftot felforraljuk, hozzáöntjük a vörösbort, és addig forraljuk, míg az alkohol el nem fő belőle. Ekkor néhány kocka hideg vajjal krémesítjük, és már tálalunk is!

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.